FOTO Cornel Ilie este în campanie electorală

Trupa VUNK a lansat pe pagina sa de facebook un atac dur la politicieni şi la contextul social actual.

Cornel Ilie VUNK

Sub forma unor afişe electorale care îi înfăţişează pe membrii trupei în ipostaze clişeu ale liderilor actuali (mândri, aroganţi, încrezători), VUNK transmite mesaje dure către politicieni: „Să ia mâna de pe lumea noastră,/Speranţa este ultima fereastră”, „Să avem politicieni cu stil/ Nu animale-mbracate în civil”, dar şi către biserică şi familie –„Ce ne facem cu părinţii?/Au dat afară din biserică toţi sfinţii”.

Afişul electoral care-l înfăţişează pe liderul trupei, Cornel Ilie, este cel mai militantist şi pare un îndemn către o întreagă generaţie. Textul spune: „Vin Alegerile! Noi nu ne dăm bătuţi niciodată. Ne ridicăm încă o dată!”.

„Cred, în continuare, că suntem foarte mulţi cei care vrem să ne facem auziţi, doar că nu suntem uniţi şi-atunci părem puţini. De asta se crează acea imagine şi părere că „asta-i România”, „că numai la noi se poate întîmpla aşa” etc…
Suntem mulţi cei care vrem să se pună capăt nepăsării, nesimţirii şi aroganţei clasei politice. O parte dintre ei sunt în acest cântec. Dar cei mai mulţi şi mai importanţi sunt cei de pe stradă, care încă mai speră, dar nu au găsit „armele” cu care să lupte. Vocea şi cuvîntul sunt „armele” noastre şi ale lor. Mereu a fost timpul să facem ceva, dar acum este timpul să ne facem auziţi”, spune Cornel Ilie.

Trupa VUNK, care a creat recent un oraş virtual a€“ Oraşul Minunilor – în care să-şi găsească locul oamenii care vor viaţă mai bună, în care bunul simţ şi educaţia sunt o soluţie, nu o problemă, nu este la prima sa exprimare ca voce a revoltei unei generaţii. Cîntecul „Vrem o ţară ca afară” lansat pe 1 decembrie 2010 este şi astăzi prezent în emisiunile televiziunilor de ştiri şi este cîntat de public cu multă putere şi dorinţă de mai bine, la toate concertele VUNK.

Pe 3 octombrie la Sala Polivalentă, VUNK doreşte să arate cum se poate vedea şi, mai ales, simţi lumea într-un loc în care emoţiile frumoase sunt puse în prim plan, în care oamenii ştiu să vadă frumuseţea din jur şi să se implice activ pentru o viaţă mai bună nu doar pentru ei, ci şi pentru ceilalţi.

Concertul se numeşte VUNK în Oraşul Minunilor şi este descris de trupă drept o poveste rock spusă printr-o experienţă multi senzorială, cu sunet surround şi inovaţii tehnologice unice în România.

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.