FOTO Începe aventura Eurovision 2014 şi pentru România

De astăzi, 30 aprilie, începe competiţia în linie dreaptă şi pentru echipa României aflată la Copenhaga. Artiştii iau azi primul contact cu scena de la B&W Hallerne din Copenhaga, unde susţin prima repetiţie, înregistrarea, alături de ceilalţi concurenţi, a piesei „Join Us” – sloganul Eurovision 2014, o scurtă întâlnire cu presa internaţională, iar mai târziu o vizită la Ambasada României la Copenhaga. Despre toate acestea veţi afla în fiecare zi, începând de astăzi până în 11 mai, în Agenda Eurovision, difuzată de TVR 1, de la ora 21.00.

Paula si Ovi, sosire Copenhaga

„Avem un program încărcat azi, dar Paula şi Ovi sunt în formă. Abia aşteaptă să urce pe scenă pentru repetiţie, să simtă explozia de energie adusă de acest eveniment, dar mai ales să vadă la discuţiile cu organizatorii de la viewing room cum va arata filmarea pregătită României pentru momentul de pe scenă. Tot azi avem şi prima întâlnire cu presa, spre seară. Deja avem semnale de la jurnalişti dornici să-i întâlnească pe reprezentanţii noştri”, a spus Liana Stanciu, şeful delegaţiei Eurovision de la TVR.

Delegaţia României la Eurovision a ajuns, marţi noapte, la Copenhaga, după o conferinţă de presă organizată de TVR chiar la aeroport şi un zbor cu emoţii

Marţi, 29 aprilie, după o întâlnire cu presa şi fanii din ţară chiar în noul terminal Plecări al Aeroportului Internaţional Henri Coandă, Paula Seling şi OVI au plecat spre Copenhaga, unde se desfăşoară finala internaţională Eurovision Song Contest. Drumul nu a fost lipsit de peripeţii pentru reprezentanţii noştri, însă optimismul şi norocul au făcut ca, la sfârşitul zborului, să se aplice vechea zicală „totul e bine când se termină cu bine”.

Paula Seling şi OVI, precum şi Liana Stanciu, şeful delegaţiei noastre la Eurovision 2014, şi-au primit biletele de avion chiar la conferinţa de presă, unde jurnaliştii şi-au satisfăcut toate curiozităţile pe care le aveau în privinţa participării României la această ediţie a competiţiei, şi-au făcut poze cu artiştii şi s-au îndulcit, în final, cu delicioasele prăjituri macarons, aranjate de echipa Madame Lucie în culorile naţionale.

La aeroport au fost prezente şi familiile interpreţilor, cei doi băieţi ai lui OVI ţinând să-şi petreacă tatăl până în ultimul punct unde autorităţile aeroportului permit accesul persoanelor care nu călătoresc. Artiştii au fost în numeroase rânduri abordaţi de pasageri din aeroport, care le-au urat succes şi i-au asigurat de întregul lor suport moral.

Plecarea din Bucureşti a delegaţiei TVR şi a reprezentanţilor noştri la Eurovision a fost la ora 17.50, iar zborul presupunea o escală de o oră în Amsterdam. Şi în avion, echipa României a fost întâmpinată cu aplauze de călători, iar echipajul aeronavei a ţinut să anunţe la microfon prezenţa artiştilor.

Interpreţii au oferit autografe colegilor de călătorie, iar o adolescentă le-a făcut chiar un cadou – câte o schiţă în creion cu portretele lor. La aterizarea în Amsterdam, OVI şi-a îndeplinit un vis din copilărie – acela de a se aşeza la manşa aeronavei.

Din nefericire, la punctul de control paşapoarte din capitala Olandei, OVI a constatat că… nu mai are paşaportul asupra sa. Cum avionul cu care tocmai zburaseră se pregătea să se întoarcă la Bucureşti, iar cel spre Copenhaga urma să decoleze în scurt timp, a început o cursă contracronometru, cu alergări, căutări, apeluri telefonice şi multe emoţii. Din păcate, paşaportul lui OVI nu a fost găsit.

Din fericire, artistul avea la el o copie a actului de identitate. Din păcate, timpul pierdut a făcut ca delegaţia României să nu ajungă la timp la îmbarcare. Din fericire, o problemă tehnică a aeronavei care urma să transporte echipa a necesitat înlocuirea avionului cu un altul – exact timpul necesar reîntregirii delegaţiei. Ghinionul companiei aeriene a fost norocul echipei noastre, ceea ce a determinat-o pe Liana Stanciu să-l suspecteze pe OVI că ar fi făcut „o magie”, iar pe OVI să afirme, natural: „It’s a miracle…”. Zborul cu peripeţii s-a încheiat cu bine pentru delegaţia noastră, la miezul nopţii.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here