FOTO Matteo, profesor pentru copiii de la o şcoală din Ferentari

Cu ajutorul lui Matteo, 30 de copii de la şcoala Rut din Ferentari au făcut cunoştinţă cu “Albă ca Zăpada”, “Mica sirenă” şi “Frumoasa şi Bestia” în cadrul evenimentului “Read Across the Globe Day” organizat de United Way România.

Matteo

Cu emoţie, interes şi multă bucurie, astfel a fost primit Matteo de copiii de la şcoala Rut: “Toţi au fost haioşi, curioşi şi calzi!”, îşi aminteşte Matteo. Iar dacă micuţii “au fost foarte implicaţi în tot ce se întâmplă acolo, extrem de curioşi şi foarte veseli”, cântăreţul mărturiseşte că, deşi s-a aflat de atâtea ori pe scenă, în faţa publicului, la întâlnirea cu copiii emoţiile au fost copleşitoare: “Iar dicţia nu mi-este foarte bună, mai ales când sunt emoţionat!”, recunoaşte acesta.

“Frumoasa şi Bestia”, povestea preferată a lui Matteo, s-a numărat printre basmele pe care artistul le-a citit copiilor de la şcoala socială din Ferentari. Cu ajutorul “Albei ca Zăpada”, al “Micii sirene” şi altor eroine din basme clasice, Matteo a deschis micuţilor o poartă către lumea magică a poveştilor sperând ca astfel să trezească în ei pasiunea către lectură. Iar privirile strălucitoare ale copiilor şi modul plin de căldură în care au interacţionat micuţii au fost o confirmare a faptului că nu numai Matteo şi-a făcut de ieri încă 30 de prieteni noi, ci şi că aceştia au descoperit eroi şi modele care îi vor călăuzi până la maturitate.

Aproape 1000 de copii din București, Cluj și Timișoara au participat luni, 19 octombrie, la Read Across the Globe Day, un eveniment internațional dedicat lecturii, care își propune să atragă atenția asupra problemei globale a analfabetismului.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here