FOTO Toto Cutugno la Bucureşti: prestaţie fantastică alături de invitaţii săi

Vineri seară, Sala Palatului a răsunat de hit-urile celebrului Toto Cutugno, singurul cantautor care a câştigat marele premiu al Festivalului de la Sanremo şi singurul cântăreţ italian care a câştigat concursul Eurovision, în anul 1990. Artistul s-a întrecut pe sine, oferind un spectacol fantastic, alături de invitaţii săi.

concert toto cutugno sala palatului foto alin craciun (1)

Concertul celebrului cântăreţ a reunit nu mai puţin de 100 de voci şi instrumentişti! Cântăreţul le-a promis multe surprize românilor şi aşa a şi făcut: în cele peste 3 ore, cât a durat concertul, pe lângă bandul său, i-a avut ca invitaţi pe tenorul Giuseppe Ranzani, grupul de copii Meloritm şi orchestra simfonică “Surâsul Tinereţii”.

Concertul a început cu „Con Te Ci Sto’” şi a continuat cu hit-urile cu care Toto Cutugno cucerea topurile internaţionale! Îmbrăcat într-un costum negru, Toto le-a cucerit pe toate doamnele din sală cu vivacitatea şi şarmul său a la italiano vero! A râs şi a glumit, a primit flori şi cadouri de la copii, doamne şi domnişoare, a oferit complimente şi pupici, la un moment dat chiar cerându-le în limba română, unor copii: „un pupici”.

concert toto cutugno sala palatului foto alin craciun (2)

Lângă bandul său, pe scenă au apărut zeci de copii, membri ai grupului Meloritm, cu care artistul a cântat „Ninannao”, o piesă cu şi despre copii nefericiţi. Artistul a povestit emoţionat că mai demult un politician român l-a dus să vadă cum trăiesc copiii străzii din Bucureşti, fapt ce l-a marcat şi impresionat profund pe artistul italian. Copiii au mai cântat cu artistul şi piesele „Canzone D’amore” şi „Insieme”, după care au ieşit de pe scenă, în aplauzele publicului, Toto cerându-i asistentului său să-i răsplăteasca pe copii cu bani de îngheţată.

A doua surpriză a artistului pentru publicul român a fost Orchestra Simfonică ‚Surâsul Tinereţii’. Cortina albă din spatele artistului a căzut, dezvăluind orchestra formată din zeci de instrumentişti! Extrem de mulţumit de prestaţia membrilor orchestrei, Toto le-a spus: „Am un concert în Bulgaria. Aş vrea să vă iau cu mine!”. „A cânta împreună cu orchestra “Surâsul Tinereţii” este ca şi când aş zbura”, a mai spus artistul.

concert toto cutugno sala palatului foto alin craciun (4)

Pentru piesa „Come Noi Nesuno Al Mondo”, Toto a chemat o domnişoară din public, care avea să mimeze că interpretează alături de artist această melodie, cântăreaţa cu care artisul a înregistrat de fapt această piesă fiind Annalisa Minetti, o tânără solistă din Italia, care este şi model şi sportivă.

A treia surpriză pe care Toto o pregătise publicului a fost un tânăr tenor sicilian, numele acestuia fiind Giuseppe Ranzani, nume pe care românii şi-l vor aminti pentru mult timp de acum încolo.

foto: Alin Crăciun

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here