Green Day ne conduce în culisele „American idiot“ prin documentarul „Heart like a grenade“

În ziua în care a avut premiera mondială, în cadrul celei de-a 38-a editiii a Mill Valley Film Festival, formaţia Green Day a anunţat colaborarea cu Abramorama, Reprise Records şi Vimeo pentru distribuţia documentarului „Heart Like a Grenade”, o privire fără precedent în culisele procesul de concepere şi înregistrare a deja legendarului album „American Idiot”.

Heart Like a Grenade

Abromorama a lansat filmul în SUA în nu mai puţin de 135 de cinematografe din 15 octombrie, iar pe 16 octombrie a apărut un material inedit pe Vimeo On Demand.

Pe 11 noiembrie, filmul va putea fi văzut în cinematografele din mai multe ţări inclusiv Australia, Canada, Cehia, Germania, Italia, Japonia, Letonia, Mexic, Noua Zeelandă, Rusia, Spania, Regatul Unit şi Uruguay. DVD-ul va putea fi achizitonat începând cu 13 noiembrie.

„Nu ne vine să credem că a fost înregistrat în urmă cu un deceniu. Nu ne închipuiam că urma să fie doar începutul aventurii prin care avea să treacă acest album”, a declarat Billie Joe Armstrong.

Surprins pe cameră de către regizorul John Roecker, „Heart Like a Hand Grenade” a fost considerat de către mulţi, „un film pierdut”. După mai bine de 10 de ani de la lansarea lui „American Idiot”, formaţia prezintă această capsulă rock a timpului care ne conduce în interiorul compunerii şi înregistrării operei câştigatoare a trofeului Grammy. „American Idiot” a obţinut multiple discuri de platină la nivel mondial şi a devenit şi un show încununat de succes pe Broadway. Sentimentele care predomină această privire în trecut este nostalgică, dar şi perspicace, trupa ştiind că a pus la cale un material bun, dar nu ştia cât avea să fie de bun.

Din partea Abramorama, Karol Martesko-Fenster şi Evan Saxon au declarat: „Suntem încântaţi să lucrăm direct cu Green Day şi să colaborăm cu partenerii noştri pentru a oferi acest superb film regizat de John Roecker fanilor loiali care au aşteptat mai mult de un deceniu să experimenteze emoţia producerii discului care avea să schimbe regulile jocului-American idiot”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here