VIDEO Festivalul „Jazz in Church“ ajunge la a cincea ediție

Pe 29 martie începe a cincea ediție a singurului festival de jazz în biserică din România. Fiecare ediția de până acum a fost sold-out și a reușit ce și-a propus – să aducă în fața publicului nume mari din lumea jazz-ului și muzicii contemporane într-un spațiu cu o acustică sacră.

Poster JIC

Line-up-ul de anul acesta include legende ale jazz-ului european – precum Franco Ambrosetti – descris de Miles Davis ca singurul trompetist alb care sună ca unul negru – sau Bojan Z – nume de referință în arta pianului în jazz și laureat cu titlul de cel mai bun muzician european al anului 2005, precum și star-uri la nivel mondial: Ralph Towner este un multinstrumentalist american cu o carieră ce se întinde pe trei decade și include înființarea influentului grup de jazz Oregon. Recitalul de chitară de la Jazz in Church va fermeca fără îndoială publicul, cu un solo de chitară care va transmite muzicalitatea unei întregi orchestre.

Unii dintre reprezentanții de seamă ai noii scene de jazz sunt Stefan Rusconi & Tobias Preisig – tineri artiști ce nu ratează niciun mare festival de jazz european și reuniți într-un duet cu un sunet hipnotic format din dialogul între orga de biserică și vioară. O experiență acustică de neratat ce poate fi experimentată doar într-un cadru precum cel de la Jazz in Church Festival!

Biletele sunt disponibile online pe eventim.ro si in retelele magazinelor Orange, Vodafone, Germanos, Carturesti, Humanitas, Diverta, Carrefour, OMV. Prețul unui bilet este de 150 lei, iar intrarea la concertul dedicat jubileului de 500 de ani din 29 martie este liberă.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here