Iuliana Tudor prezintă Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu la TVR 1

Cel mai mare festival internaţional de folclor din România îşi aşteaptă telespectatorii duminică, 21 iunie, de la 16.10, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Iuliana TudorPeste 2.000 de artişti, o paradă impresionantă a costumelor populare, cu aproape 600 de participanţi, orchestre, fanfare, ansambluri folclorice, târg de meşteşugari, trăsuri şi ponei în plimbare prin cel mai vechi parc din Bucureşti – astfel se anunţă cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu, ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Duminică, 21 iunie, de la 16.10, Iuliana Tudor prezintă cel mai mare festival internaţional de folclor din România, pentru telespectatorii TVR 1 şi pentru cei care urmăresc programele Televiziunii Române online, pe www.tvrplus.ro.

Transmisiunea în direct, structurată în două părţi (16.10–17.50 şi 18.35–19.35), este un prilej pentru iubitorii de folclor de a întâlni artişti consacraţi din ţară, dar şi de a cunoaşte muzica şi dansul popular din alte zone ale lumii, prin intermediul unor ansambluri din străinătate. Astfel, prima parte a programului îi aduce în faţa telespectatorilor pe membrii Orchestrei Naţionale „Valahia”, condusă de maestrul Marius Zorilă, pe Mariana Ionescu Căpitănescu, Marcela Fota, Steliana Sima, Ansamblul „Geghard Dance Ensemble” din Armenia, Floarea Calotă şi Ioana Calotă, Ansamblul „Dhoad Gypsies of Rajahstan” din India, Cornelia şi Lupu Rednic, Nicolae Furdui Iancu şi Tudor Furdui Iancu, Ansamblul „Lada” din Serbia, Matilda Pascal Cojocăriţa, Ştefan Cigu, Horaţiu Cigu şi Alin Pascal.

Cu Orchestra Naţională „Valahia”, condusă de maestrul Marius Zorilă ne revedem şi la debutul părţii a doua a transmisiunii în direct, când vor mai urca pe scena principală a Festivalului Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu şi cele trei ansambluri din Armenia, India şi Serbia. Tot atunci, telespectatorii TVR 1 îi vor putea vedea şi asculta pe Lavinia Goste şi Marius Zorilă, precum şi pe Maria Ciobanu, Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu.

Continuând tradiţia din ultimii opt ani, TVR 1 este şi anul acesta co-producător al Festivalului Internaţional de Folclor Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart–Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie. Festivalul are loc în perioada 19 – 21 iunie, în parcul Cişmigiu din Capitală, reunind mii de artişti din toate zonele ţării, ansambluri folclorice, fanfare, minorităţi şi comunităţi naţionale, meşteşugari, ateliere de creaţie şi bucate tradiţionale, evenimente dedicate celor tineri şi copiilor.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here