Jay-Z a strâns peste un milion de dolari în scopuri caritabile

Rapperul Jay-Z a strâns peste 1 milion de dolari în scopuri caritabile prin intermediul unei colaborări dintre casa de modă a muzicianului american cu lanţul exclusivist de magazine Barneys din New York.

Jay - ZShawn Carter Foundation, fundaţia de caritate a rapperului Jay-Z, care sprijină copiii din familiile defavorizate americane, ajutându-i să meargă la liceu, a strâns această sumă prin punerea în vânzare, timp de şase săptămâni, a unei colecţii limitate a casei de modă a muzicianului, în lanţul newyorkez de magazine de lux Barneys, informează femalefirst.co.uk.

Toate profiturile obţinute din comercializarea acelei colecţii au fost donate fundaţiei citate. Totodată, grupul Barneys a donat 10% din încasările totale pe care le-a obţinut în prima zi în care colecţia creată de Jay-Z a fost pusă în vânzare.

Totuşi, acest proiect caritabil nu a fost lipsit de controverse, întrucât mulţi fani i-au cerut celebrului rapper să pună capăt colaborării cu grupul Barneys, din cauza a două incidente în care au fost implicaţi doi cumpărători de culoare, care au spus că au fost discriminaţi pe criterii rasiale de reprezentanţii magazinelor grupului, în ciuda faptului că au efectuat cumpărături în mod legal, notează Mediafax.

Jay-Z spune că nu va renunţa în mod prematur la această colaborare până când nu va cunoaşte toate detaliile despre natura acelor incidente: “Sunt împotriva discriminării de orice fel, dar, dacă voi trage concluzii pripite, indiferent de persoana care este vizată, aş comite acelaşi păcat ca persoanele care discriminează”.

Obiectele din colecţia limitată lansată de Jay-Z variază de la tricouri din bumbac ce costă 70 de dolari până la ceasuri Hublot de 33.900 de dolari. Unul dintre admiratorii colecţiei limitate a rapperului este actriţa Gwyneth Paltrow, care a cumpărat din aceasta cadouri de Crăciun în valoare de 100.000 de dolari.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here