Justin Bieber, Macklemore și Ryan Lewis, încoronați la gala MTV Europe Music Awards 2015

Duetul de hip-hop Macklemore și Ryan Lewis a primit premiul pentru cel mai bun videoclip la Milano, la gala MTV Europe Music Awards, de unde Justin Bieber a plecat la rândul său cu mâinile încărcate de premii, relatează Agerpres.

justin bieber mtv ema 2015

Macklemore și Ryan Lewis au câștigat cu videoclipul „Downtown“ în fața unei concurențe serioase a lui Taylor Swift, care obținuse cele mai multe nominalizări. „Habar n-aveam că vom câștiga vreun premiu. Nu suntem un nume mare, nu avem nici un buget mare“, au declarat cei de la Macklemore.

Vedeta pop Justin Bieber a plecat cu premiul pentru cel mai bun artist masculin, cea mai bună colaborare și cel mai bun look. Referitor la ultimul premiu, el a glumit: „Îi datorez acest stil mamei mele“. Bieber a declarat că este fericit să fie citat mai degrabă pentru muzica lui, decât pentru încurcăturile sale judiciare și viața lui privată. „Cred că este genial să fiu recunoscut pentru muzica mea“, a mărturisit el.

Premiul pentru cel mai bun cântec i-a revenit lui Taylor Swift, pentru piesa „Bad blood“, al cărei clip inspirat din filmele de acțiune cu accente feministe a fost deja consacrat la ceremonia MTV Music Awards din august.

Vedeta de R&B Rihanna, care se pregătește să lanseze un nou album foarte așteptat, a câștigat la categoria cea mai bună artistă feminină. În timp ce trupa britanică One Direction a plecat din nou cu premiul pentru cel mai bun artist pop, iar Nicki Minaj a câștigat la categoria hip-hop, cum s-a întâmplat și la MTV Music Awards.

Ed Sheeran, coprezentator al galei, alături de strălucitoarea Ruby Rose, a primit premiul pentru cea mai bună interpretare live și cel mai bun ‘World Stage’.

La categoriile regionale a dominat italianul Marco Mengoni, care a devansat trupa spaniolă Sweet California, obținând premiul pentru cel mai bun artist european, în timp ce pentru America Latină a triumfat brazilianca Anitta, iar pentru Australia, trupa 5 Seconds of Summer.

Trupa britanică Duran Duran și cei de la Spandau Ballet au primit premiul la categoria nou înființată ‘Video Visionary Award’, pentru faptul de fi pionieri ai clipurilor muzicale și pentru influența lor asupra unor artiști actuali precum Lady Gaga şi The Killers.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here