Kenny Garrett aduce albumul „Pushing the World Away“ la Sala Radio

Faimosul saxofonist american Kenny Garrett revine la București, pentru a susține un concert la Sala Radio, în data de 21 aprilie, de la ora 20.00.

Kenny GarrettCel mai recent album al artistului, care se va auzi și la concertul de la București, poartă numele de „Pushing de World Away“ și pe lângă nenumărate recenzii pozitive, are la activ și o nominalizare la Premiile Grammy, pentru cel mai bun album de jazz instrumental.

Albumul este unul variat, așa cum ne-a obișnuit artistul, și conține piese ca „Hey, Chick“, dedicată lui Chick Corea, „Chucho’s Mambo“, viziunea lui Garrett despre cum ar fi sunat o colaborare cu Chucho Valdés, sau „Brother Brown“, un salut muzical dedicat lui Donald Brown, prietenul și co-producătoului lui Kenny.

 

În cadrul concertului de la București, Kenny Garrett va fi secondat de un line up ce îi include pe pianistul Vernell Brown, pe bass-istul Corcoran Holt, pe bateristul McClenty Hunter şi pe percuţionistul Ruby Bird, toți prezenți și pe albumul Pushing the World Away.

„Nu vă așteptați să cânt la fel ca la ultimul meu concert! Mă schimb mereu, urmărind ceea ce spiritul meu simte“, spune Kenny Garrett, care și-a luat pentru albumul „Pushing The World Away“ răgazul necesar pentru a-și continua maturizarea ca și compozitor și șef de formatie.

Probabil unul dintre cei mai versatili interpreți contemporani de jazz, Kenny Garrett va susține un recital care va trece prin funk, ritmuri orientale, salsa sau soul, toate interpretate cu nota personală a celebrului muzician. De la piese de pe cel mai recent album „Pushig de World Away“, până la celebra „Happy People“, concertul de la București va conține a trecere în revistă a carierei lui Kenny, un artist cu o istorie personală și muzicală impresionantă.

„Am cântat cu Sting, am cântat cu Guru sau Q -Tip, dar am urcat pe scenă și alături de legende cai Woody Shaw, Freddie Hubbard sau Art Blakey & the Jazz Messengers. Am iubit întotdeauna muzica, în toată varietatea ei“, spune artistul.

Decisivă pentru formarea muzicianului cât şi pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume împreună. Kenny Garrett, despre experiența Miles Davis: “Am fost în trupa lui Miles Davis aproximativ cinci ani. Cred că această etichetă va rămâne mereu acolo. Au fost de cinci ani din viața mea, singura conjuctură muzicală în care am rămas mai mult de un an. Și au fost cinci ani minunați. Unii oameni au ajuns să îmi cunoască muzica prin Miles și așa au ajuns să vină la concertele mele. Este o parte din istoria mea și sunt mândru de asta”.

Un veritabil showman, Kenny promite o experieță unică: “Când cânt, încerc să creez o legătură cu publicul. Încerc să îi port într-o călătorie, și nu doar una spirituală. Vreau ca oamenii să plece acasă cu ceva de care să își amintească, ceva ce a însemnat o experiență pozitivă pentru ei”.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here