Lady Gaga a lansat albumul „Joanne“

Lady Gaga se întoarce cu cel de-al cincilea material, Joanne. Albumul include single-urile „Perfect Illusion” şi „Million Reasons”, dar şi cea mai recentă piesă, „A-Yo”. Joanne, un album co-produs alături de Mark Ronson, cel responsabil şi pentru succesul lui Amy Winehouse, oferă fanilor şi o colaborare cu Florence Welch, de la Florence + The Machine, pe „Hey Girl”.

Lady Gaga

Despre Joanne, Gaga a declarat că fiecare piesă de pe el este autobiografică. „Perfect Illusion”, primul single de pe noul material reflectă perfect „cum te simţi atunci când vrei să fii un om obişnuit şi, în acelaşi timp, un super-star. Îmi este foarte dificil să relaţionez cu oameni pe care nu îi cunosc pentru că adesea au senzaţia că au în faţa lor doar o imagine ce a devenit proprietatea întregii lumi, aşa că eu am devenit un fel de iluzie perfectă a ceea ce aşteaptă ei de la Lady Gaga”.

Artista a scris Joanne pentru familia şi prietenii săi: „Pe albumul acesta, aş spune că sunt fata tatălui meu, fata mamei mele, sora sorei mele, nepoata celor două bunici ale mele, dar şi prietena prietenilor mei. Pe acest album mi-am închis ochii şi mi-am imaginat pentru cine aş vrea să îl scriu. M-am gândit la asta, i-am spus mereu lui Mark, atunci când eram în studio, că întotdeuna îmi apărea imaginea unei fete. M-a întrebat cine este, cum arată şi i-am povestit că era o fată cu părul negru, fără nicun fel de machiaj, purta bijuterii ce păreau că aparţin familiei, un inel de logodnă al bunicii sale. Avea un copil într-o mână şi un pahar de Pinot Grigio în cealaltă, un tricou simplu şi o pereche de blugi. Ceilalţi doi copii ai săi alergau pe lângă ea, nu avea soţ sau iubit, şi apărea la concertul meu, stătea într-un colţ, în depărtare. Şi, cumva, simt că ea ştie cum mă simt şi ce trăiesc, iar eu, la rândul meu, înţeleg tot ce i se întâmplă. După ce am povestit asta, am început să plâng şi mi-am dat seama că acea femeie sunt eu. Nu am încă trei copii, nici paharul de vin în mână, dar simt că dacă nu aş fi cine sunt azi, poate că asta aş fi devenit”.

Joanne include 11 piese (14, în varianta deluxe) şi a fost denumit aşa ca un omagiu adus mătuşii artistei, şi, cumva, se îndepărtează uşor de vizualurile ţipătoare şi ritmurile influenţate de EDM ce au marcat piesele cântăreţei de până acum. În schimb, Gaga optează de această data pentru cântece pop cu influenţe country, ce reuşesc să scoată în evidenţă vocea extraordinară a acesteia.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here