Legendara solistă a trupei Pretenders își lansează primul album solo

Legendara solistă a trupei Pretenders, Chrissie Hynde, își va face reapariția sâmbătă pe o scenă din Londra pentru a-și prezenta primul album solo, în cadrul primului său concert în Marea Britanie fără trupa care a consacrat-o, informează vineri EFE.

Chrissie HyndeÎn vârstă de 62 de ani, solista grupului de rock și new wave, care dă dovadă de aceeași energie ca atunci când avea 20 de ani, a făcut parcursul posturilor de radio pentru a-și prezenta albumul intitulat ‘Stockholm’ și pe care l-a înregistrat în Suedia împreună cu chitaristul-producător Bjorn Yttling, cu care Hynde a compus și versurile.

Dacă în trecut artista a colaborat cu vedete celebre precum Nick Cave, Frank Sinatra sau Morrissey, pe noul ei album apar acum nume precum cel al veteranului Neil Young și chiar fostul tenisman John McEnroe. Ea a declarat că intenția sa a fost de a face ‘un album de pop puternic’, un fel de combinație între Abba și John Lennon, din care a prezentat primul single ‘Dark Sunglasses’.

Chrissie Hynde, născută în SUA, a fost singura membră stabilă a trupei. Formația americano-britanică The Pretenders — formată la origine din solista Hynde, chitaristul James Honeyman-Scot, basistul Pete Farndon și toboșarul Martin Chambers — și-a lansat primul albul de succes în 1980.

Moartea lui Honeyman-Scott și a lui Farndon în anii 80, pentru consum de droguri, a afectat greu trupa care a suferit multiple schimbări ale membrilor, dar având-o mereu ca lider pe Chrissie Hynde. În cele patru decenii de carieră, trupa a scos 9 albume de studio, 4 recompilate și 33 de single-uri. Hynde, care este cunoscută și pentru activitatea sa de militantă pentru drepturile animalelor, este totodată o feministă convinsă.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here