Liana Stanciu: „Julio Iglesias, un artist unic, care își adoră meseria“

„Julio Iglesias este un artist unic din punct de vedere al timbrului vocal și al sensibilității artistice. Este cel mai mare cântăreț spaniol al tuturor timpurilor”, declară Liana Stanciu și Raul Brebu, realizatorii matinalului Magic Start de la Magic FM.

liliana stanciu si raul brebu

Julio Iglesias s-a născut la Madrid, la 23 septembrie 1943. Şi-a petrecut copilăria alături de fratele său, Carlos. Julio era un sportiv excelent, fiind portar în echipa de tineret de la Real Madrid. Dorinţa să era să ajungă fotbalist profesionist, dar nu a renunţat niciodată la studiu pentru aceasta. A urmat Dreptul, la Universitatea Complutense din Madrid. La 20 de ani, în timp ce se întorcea la Madrid însoţit de mai mulţi prieteni, a suferit un grav accident rutier, în urma căruia a rămas semi-paralizat mai bine de un an şi jumătate.

Era foarte puţin probabil să mai poată merge vreodată. Infirmierul care îl îngrijea (Eladio Magdaleno) i-a dăruit o chitară. Julio petrecea ore întregi ascultând radioul şi scriind poezii. Erau versuri triste, romantice, în care se întreba care este misiunea omului în viaţă. Pe atunci, nici nu se gândea că avea să devină cântăreţ.

În 1968, când avea aproape 25 de ani, Julio Iglesias a câștigat trofeul Festivalului Cântecului de la Benidorm cu melodia „La vida sigue igual„. Așa a început cu adevărat carieră sa în muzică.

Julio Iglesias este acum cel mai cunoscut cântăreţ spaniol din intreagă lume, iar discurile sale s-au vândut în peste 300 de milioane de exemplare.  În 2013 a fost recunoscut oficial de către Cartea Recordurilor ca artistul latino cu cele mai mari vânzări din toate timpurile!

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here