Loredana, ritual special înainte de concertele de la Sala Palatului

Loredana se pregătește intens pentru cele două spectacole impresionante pe care le va susține săptămâna aceasta, pe 26 și 27 noiembrie, la Sala Palatului.

Loredana Lucia Ciobotaru

Artista repetă de zor alături de echipa sa de instrumentiști, alături de dansatori, și se pregătește împreună cu antrenoarea ei de voce, Lucia Ciobotaru, pentru a cânta live impecabil în cadrul celor două concerte. Lucia Ciobotaru este, de altfel, cea responsabilă pentru abilitatea artistei de a cânta oricând și oricât de mult live abordând stiluri muzicale diverse.

Lucia Ciobotaru este profesor specialist în Complete Vocal Technique la Atelierul de Voce din București, dar predă și peste hotare. Astfel se face că, în ultimele săptămâni, pentru că Lucia era plecată în Olanda, Loredana a trebuit să își exerseze vocea alături de Lucia prin Skype.

“Loredana pune mare accent pe antrenamentul și tehnica vocală. Cum nu sunt tot timpul în țară, ne antrenăm pe Skype în fiecare dimineață. Înainte de a-și începe repetițiile cu bandul, facem împreună 10-15 minute de antrenamente pe Skype. Încălzim vocea și pregătim setting-ul pentru ca Lori să cânte și cele mai grele piese fără să obosească”, declară Lucia.

Exercitiile de tehnică vocală pentru un artist sunt precum antrenamentele la sală pentru un sportiv. “Nu poți să faci performanță dacă nu te antrenezi. La fel este și în cazul unui artist complet. Loredana a înțeles că trebuie să lucreze la tehnică pentru a putea să susțină live, fără probleme, un concert de câteva ore. Ne pregătim și mental pentru ca ea să poată să facă față presiunii puternice. Înainte de concerte îi recomand doar somn. A muncit foarte mult în ultima perioadă, trebuie să fie odihnită pentru ca totul să fie perfect”, mai spune Lucia Ciobotaru, profesor la Atelierul De Voce.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here