Maria Răducanu şi Maxim Belciug, în concert la Clubul Ţăranului

Vineri, 19 februarie 2016, cu începere de la ora 21.00, la Clubul Ţăranului are loc un concert special: Maria Răducanu și Maxim Belciug oferă publicului bucuria unei reîntâlniri live cu muzica lor în care, vorba poetului Federico Garcia Lorca, se sparg cupele arborilor pline cu dimineaţă.

maria raducanu maxim belciug

Maria Răducanu și Maxim Belciug sunt două nume care strălucesc pe orice afiș. În ultimii ani, au cântat rar împreună (fiecare își are propria agendă muzicală), dar atunci când au făcut-o, publicul a avut parte de unul dintre acele rare momente când muzica lasă în urmă teoriile și stilistica pentru a rămâne pură, simplă, directă și sfâșietoare.

Cunoscută mai ales pentru modul personal în care „combină bocetele româneşti cu fado-ul portughez, cu blues-ul și cu improvizația”, după cum scrie pe site-ul casei de discuri new-yorkeze Tzadik a faimosului jazzman John Zorn, Maria Răducanu abordează alaturi de Maxim Belciug o muzică de o ținută undeva între clasic și tradițional, explorând cu prospețime teritorii oarecum rezervate artiștilor clasici.

La nucleul inițial de cântece rusești și spaniole înregistrate cu 12 ani în urmă pe cele două discuri Troika și Tarara, s-au adăugat de-a lungul timpului și piese din barocul italian, vodeviluri franțuzesti, muzică elisabetană și, bineînteles, vechi romanțe românești.

Un repertoriu vast și eclectic ce dă glas unui genuin nelăsat la voia întâmplării, capabil să nască în noi zvâcnete pe care nu le mai știam ale noastre de când, în loc să înțelegem ce trăim, trăim doar ceea ce înțelegem.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here