Mărturie din infernul de la Colectiv: „Adrian Despot era ars, plin de negreală pe ochi“

Numărul persoanelor decedate în urma incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti creşte de la o zi la alta, în prezent fiind 29 de morţi.

adrian despot incendiu colectiv

La peste 35 de ore de la momentul în care s-a declanşat tragedia, cameramanul Mario Ionescu, de la Pro TV, a relatat pe Facebook prin ce a trecut atunci când a ajuns la faţa locului, în noaptea zilei de 30 octombrie.

„După doar câteva ore de somn, simt nevoia să povestesc ce am trăit în noaptea de 30 octombrie! Am ajuns în jurul orei 22.37, odată cu o maşină de pompieri şi două ambulanţe. Mai erau uan sau două la faţa locului, dar ‘gemeau’ de trupuri arse.

Prima victimă de care am dat cu ochii era amicul şi colegul Ştefan Dan! Era ars pe mâini, pe piept, pe gât, pe faţă! Am întrebat ‘Cum eşti?’. Răspunsul lui a fost primul şoc: ‘Eu sunt ok, îmi revin, dar Teo nu ştiu dacă scapă, fierbea pielea pe ea’. Am avut un moment în care m-am pierdut. ‘Teo, fierbea pielea pe ea’ îmi răsuna ca un tunet în urechi! Colegul Remus, care era cu Ştefan, m-a trezit: ‘Du-te şi filmează acolo, drept în faţă. Nu sunt destule salvări. Au venit după 20 de minute, e carnagiu, sunt mulţi morţi”.

Instinctiv, am plecat! Am avut parte de un nou şoc: oameni, care păreau vecini cu localul, cărau, alături de alţi oameni arşi, trupuri pline de sânge, de carne arsă, pe care îi înşirau pe asfalt cât mai aproape de salvările care de acum curgeau şi umpleau piațeta.

Am ajuns în gang, unde m-a întâmpinat Adrian Despot. Era ars, plin de negreală pe ochi, căra un tânăr ars. A început să urle la mine să las camera şi să car oameni! M-am blocat şi mi-au dat lacrimile (‘Ce meserie ingrată am’ a fost primul gând şi mi s-a făcut scârbă de mine). Colega reporteră plângea! Prietenii ei erau înauntru, nu răspundea nimeni la telefon!

Am întâlnit un nou coleg junior, Alex Banu. Era bine, agitat, în stare de soc. L-am luat în braţe: ‘Teo e rău’. Din curte a apărut un grup de oameni, localnici, cu un tânăr, care părea a fi avut un tricou negru. Nu am înţeles care era tricoul, care era pielea… I-am urmat către locul unde l-au pus pe asfalt. Cred că era al şaselea sau al şaptelea. Băiatul a începul să aibă convulsii, apoi s-a oprit inert. Am lăsat camera jos, i-am luat pulsul, nu mai avea! Am început să-l masez şi să urlu după ajutor. În trei secunde, un şofer de ambulanţă a început să facă masaj cardiac“, a scris Mario Ionescu pe Facebook.

Tot pe Facebook, Adi Despot a afirmat că este bine şi că a ajuns acasă.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here