sâmbătă, iulie 27, 2024
AcasăȘTIRI„Mastering The Music Business“, prima conferinţă internaţională dedicată industriei muzicale din România

„Mastering The Music Business“, prima conferinţă internaţională dedicată industriei muzicale din România

Cum lumea muzicală din România a luat amploare în ultimii ani, compania Star Management, în colaborare cu ARCUB, organizează Mastering The Music Business (MMB), prima conferinţă internaţională dedicată exclusiv industriei muzicale autohtone. Conferinţa va avea loc pe 16 şi 17 februarie 2016 în incinta Hanului Gabroveni din Bucureşti.

Mastering

Pentru prima dată în România, personalităţi din industria muzicală şi industrii conexe vin să-şi împărtăşească experienţa şi să-şi povestească proiectele de succes, alături de specialişti de renume din industria internaţională. Participanţi şi invitaţi, public şi speakeri au acum ocazia să facă schimb de idei sub acelaşi acoperiş.

Până în acest moment au confirmat prezenţa o serie de speakeri internaţionali:

Frank Hessing (Germania)-Fondator al reţelei internaţionale de consultanţă în music business MusiConsult, reţea care acordă consultanţă de business & servicii juridice pentru industria muzicală. Lucrează cu artişti ca Steve Vai, Sepultură sau companii că Sony Music şi Eagle Rock Entertainment.

Gotz Schneider Rothaart (Germania)- Avocat. Expert certificat în legislaţie de copyright şi media. Reprezintă la nivel naţional şi internaţional persoane şi companii cu activitate în industrii creative ca: muzicală, de film, publicitate, fotografie, comerţ online şi mărci comerciale etc. Este trainer pentru avocaţi pe domeniul copyright şi legislaţie media şi este lector al Universităţii din Mainz în cadrul LL.M. Media Law Master Course.

Thorsten “Toddie” Freese (Germania)-Director general şi Director Internaţional Distribution la Believe Digital Germany, unul dintre cei mai mari agregatori digitali, cu distribuţie în toate principalele magazinele online de muzică: iTunes, Amazon, Deezer, Spotify etc, platforme de streaming video: YouTube, Dailymotion şi reţele mobile: Vodafone şi Orange.

Denis Florent (Franța)-Strateg de radio şi speaker internaţional, Denis a creat cu succes modele de programming şi marketing pentru formate de radio diverse – CHR, HOT AC, Dance, Music & News.

Din România, invitaţii care au confirmat până în acest moment sunt:

Bogdan Naumovici-unul dintre cei mai cunoscuţi publicitari români, fondator al agenţiei 23 Communication Ideas.

Cristina Bazavan-Jurnalist şi blogger. A fost unul dintre oamenii cheie ai revistei Tabu, al cărei redactor şef a fost timp de 6 ani. A făcut parte din echipa care a creat brandul Europa FM şi din echipa care a formatat şi rebranduit Radio 21 la sfârşitul anilor ‘90. Susţine anual un curs de branding personal pentru actori, la TIFF, în cadrul proiectului “10 pentru film” şi a creat strategii de comunicare pentru oameni de muzică, actori şi regizori români.

Cristian China Birta-Este blogger şi antreprenor online. Din 2013 este implicat în Kooperativa.ro, care înseamnă proiecte de nişă reunite sub umbrela de brand Kooperativa 2.0. A ţinut peste 50 de cursuri de social media la solicitarea companiilor şi agenţiilor, fiind speaker la mai mult de 100 de evenimente în care subiectul principal a fost social media şi comunicarea.

Irina Caraivan-Fondator al platformei de crowdfunding Wearehere.ro, dedicată proiectelor creative şi educative.

Maria Voican-Avocat. Are o experienţă de 15 ani în domeniul proprietăţii intelectuale (PI), cu practică predilectă în zona drepturilor de autor şi conexe. Acum studiază Copyright la King’s College la Londra. Maria este alumn WIPO (World Intellectual Property Organization), are diplomă de Master în Intellectual Property Law de la Universitatea din Torino şi Academia WIPO, a urmat o sumă de cursuri de specialitate, dar şi alte studii postuniversitare. Este un trainer IP cu experienţă şi se implică în diverse proiecte de PI.

Robert Graur-Fondatorul DJSuperstore, singurul magazin dedicat DJ-ilor din România, unde poţi găsi cele mai importante branduri de echipamente de DJ şi de producţie muzicală. Pe lângă vânzarea şi închirierea echipamentelor de DJ, Robert este implicat şi în diverse proiecte de training pentru DJ şi susţine creşterea standardelor din industrie.

Sergiu Biriș-Creatorul Trilulilu.ro (2007) şi Zonga (2012).

Vlad Irimia-Cunoscut publicului larg drept Tataee, este rapper şi producător muzical român. Este unul din fondatorii formaţiei româneşti de muzică hip hop, B.U.G. Mafia.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.