Mihail a prezentat varianta acustică a melodiei „Doar visuri“

Pe final de an, Mihail a ales să ne ofere în dar 5 piese interpretate în manieră acustică şi filmate într-una dintre cele mai atipice locaţii din Cluj Napoca, Turnul Pompierilor.

Lockout TowerPrima pe care o vom dezvălui este “Doar Visuri”, varianta sa originală fiind lansată în primăvara acestui an. “Este o versiune acustică simţită şi trăită într-un fel diferit faţă de versiunea originală. E aceeaşi piesă lansată în urmă cu jumătate de an, dar cred că aici a fost cântată de un Mihail care, nu neapărat s-a maturizat, cât a reuşit să trăiască, să guste şi asimileze şi alte lucruri, în acest timp”, a declarat Mihail.

Cât despre ideea din spatele sesiunii acustice filmată cu 4 camere şi o dronă, Mihail are o întreagă poveste de împărtăşit cu ascultătorii . Practic, totul a pornit de la fascinaţia sa pentru Turnului Pompierilor din Cluj Napoca, construit în 1574.

“Turnul Pompierilor din Cluj Napoca, cel puţin pentru mine a fost unicul monument în umbră al acestui oraş , care mi-a trezit curiozitatea din prima clipă când l-am văzut. Recunosc că este primul lucru pe care-l văd când mă uit pe geam dimineaţa sau seara. Tot timpul tăcut, singuratic, îngândurat, evitat de lumea din jur, poate că din cauză că ne asemănăm uşor, am fost foarte atras de el.

Tot timpul a avut ceva misterios şi îmi stârnea întrebări. Pe mulţi i-am întrebat despre acest turn însă nimeni nu-mi zicea mai mult decât puţinul care l-am găsit la o căutare pe Google, dar nu era suficient de mult ca să-mi satisfacă curiozitatea.

îl vedeam de pe balconul apartamentului meu şi chiar povesteam cu prietenii cât de fain ar fi să încercam să ajungem acolo să privim de jos în sus prin acoperişul de sticlă. Să vedem ce e înăuntru, în ce stare e.

De câteva ori în drumul spre studio am mers până la uşa turnului să văd dacă se poate intra şi pe la ce ore, dar nimic. Era o poartă de fier mare cu un lacăt ruginit şi am văzut o plăcuţă cu denumirea Turnul Muzeul Pompierilor.

Ideea de Lookout acoustic session mi-a venit în momentul când chibzuiam cu Dima Dimov, regizorul acestui set acustic, cum să facem, unde să facem şi nu găseam un spaţiu suficient de bine luminat şi mai puţin obişnuit ca să filmăm câteva piese proprii într-un format acustic. Atunci am venit cu ideea s-o facem în acest turn. Din acel moment totul a devenit oarecum simplu”, a povestit Mihail.

“Totul a fost puţin încurcat, desigur, în detalii şi chestii de organizare, aprobări şi semnături, dar simplu ca idee şi concept. Nu cred că e vorba de vreo mare iluminare sau realizare, ci, pur şi simplu, într-o seară de toamnă m-a prins ideea că aş vrea să cânt câteva creaţii proprii în acel turn părăsit.

Am avut parte de o echipă unită şi cred că am reuşit să facem imposibilul prin simplul fapt că o gaşcă de prieteni s-a mobilizat pentru a crea ceva şi, în acelaşi timp, pentru a descoperi acel mister care mă tot preocupa. Pot să spun că a fost o plăcere să cânt în acel turn, la înălţime, plin de lumină. Într-adevăr era frig, dar oamenii erau calzi, eu eram îngheţat şi nedormit dar mă uitam la balconul meu şi vedeam acelaşi peisaj însă din perspective diferite”, a încheiat Mihail.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here