Nigel Kennedy aduce toate notele lui Vivaldi la Sala Palatului

Impresionatul Nigel Kennedy, cel mai aclamat şi bine vândut violonist din toate timpurile, concertează în România la Sala Palatului din Bucureşti, pe data de 16 octombrie, începând cu ora 20.00, într-un show concept, ce se învârte în jurul “Anotimpurilor” lui Vivaldi.

Nigel Kennedy

Este un eveniment pe care German Quality Entertainment îl pregăteşte de ceva vreme şi îl oferă tuturor celor care iubesc muzica clasică, jazz-ul, dar şi sonorităţile rock şi, mai ales, celor care au o inimă şi o minte deschise către avânt-garde. “Am început să cânt muzică pentru a împărtăşi cu oamenii această bucurie nebună a sunetelor”, spune Nigel Kennedy.

Concertul va cuprinde minunatele “Anotimpuri” scrise de Antonio Vivaldi în 1723 şi publicate în 1725 în Amsterdam, de data aceasta reinterpretate într-o manieră unică de marele violonist, Nigel Kennedy, şi o aventură extravagantă cu “peripeţii sonore” alături de o întreagă orchesta compusă din 30 de muzicieni.

Nu degeaba cei de la The Guardian au menţionat clar şi concis că dacă cineva are dreptul de “a se juca” cu Vivaldi acela este cu siguranţă Nigel Kennedy. “Totuşi suntem în secolul 21 şi îmi doresc să prezint o nouă interpretare a pieselor, o nouă foma cu un fond profund, lucru ce mi se pare vital pentru lumea modernă de azi”, mai adaugă Kennedy.

După spectacolul din Bucureşti, marele artist va susţine un al doilea concert live în România, de data aceasta la Cluj-Napoca, pe 19 octombrie, ora 20.00, evenimentul fiind organizat de Diesel Events.

“Toţi suntem sensibili la muzică, fără nicio ezitare spun acest lucru. Am interpretat de atâtea ori “Anotimpurile” de Vivaldi, probabil de mii de ori, şi vreau să ofer tot ce-i mai bun din mine. Sper ca această nouă abordare să aducă o explozie de bucurie în inimile oamenilor”, a mai declarat Nigel Kennedy.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here