Nightwish nu-şi amână concertul din Bucureşti: „E vina noastră că nişte imbecili au dat foc unui club?“

Finlandezii de la Nightwish vor susţine, pe 10 decembrie, un concert la Romexpo, refuzând să reprogrameze show-ul, după ce fanii români i-au rugat pe aceştia să ţină cont de momentele grele prin care trece poporul nostru după tragedia din clubul Colectiv.

nightwish mesaj romani colectiv

Pe pagina oficială de Facebook a trupei Nightwish a fost postat mesajul „Bucureşti, eşti gata pentru rock?“, iar mesajele trimise de români spunea că spectacolul ar trebui amânat. „Este vina noastră? Cum puteţi fi atât de naivi? Treziţi-vă la realitate. Ar trebui să ne trădăm fanii români şi să anulăm show-ul doar pentru că nişte imbecili au dat foc unui club şi au ucis 38 de persoane? Ne pare foarte rău pentru victimele acestei tragedii şi pentru familile lor. Este cel mai potrivit moment pentru a cânta în România. Nu sunteţi singuri“, a fost mesajul iniţial al finlandezilor.

Când au realizat că mesajul lor i-ar putea irita pe mulţi, cei de la Nightwish au editat mesajul, iar în locul cuvântului „imbecil“ au apărut cuvintele „persoane nu atât de profesioniste“. Mai mult decât atât, finlandezii au revenit cu un nou mesaj, pe care şi l-au asumat managerii trupei, în care spuneau că îşi cer scuze pentru cuvintele jignitoare: „Dragi români, ne pare foarte rău pentru victimele rănite în incendiu şi pentru familiile lor. Vrem să vă încurajăm pe toţi să mergeţi mai departe, deşi acest lucru poate părea foarte dificil în aceste clipe. Respectăm memoria tuturor victimelor. Nu vom folosi efecte pirotehnice în cadrul show-ului de la Bucureşti. Pace tuturor“.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here