Andre Rieu, în lacrimi la clubul Colectiv: „Simt durerea voastră în inimă și împărtășesc un profund regret“

Violonistul olandez André Rieu a ajuns la București pentru a aprinde o lumânare și a depune flori în fața clubului Colectiv, în care au murit zeci de oameni și mulți sunt grav răniți în urma incendiului izbucnit în local în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity.

andre rieu colectiv lacrimiTimp de 30 de minute, artistul a stat între oameni, a îngenuncheat și s-a rugat împreună cu ei. André Rieu a spus: “Dragii mei prieteni, de fiecare dată când am venit în țara voastră frumoasă s-a creat o legătură indestructibilă cu voi toți. Prin urmare, am fost profund șocat la auzul veștii tragice despre ceea ce s-a întâmplat în București. Simt durerea voastră în inimă și împărtășesc un profund regret. Condoleanțele mele se îndreaptă astăzi către românii care și-au pierdut viața și către familiile acestora și doresc o recuperare rapidă pentru cei răniți”.

În iulie 2015, André Rieu și a lui Johann Strauss Orchestra au susținut șapte concerte în Piața Constituției, în fața unui public de mai mult de 85.000 de persoane. A fost prima dată când artistul a concertat în România.

Profund impresionat de știrea dureroasă, André Rieu a decis ca toate profiturile aferente DVD-lui “André Rieu – Live în București”, care va fi lansat la sfârșitul lunii noiembrie, să fie donate victimelor, pentru a ajută răniții și a sprijini recuperarea lor.

“Poporul român ne-a întâmpinat pe mine și orchestra mea cu inima deosebit de caldă și deschisă. Ne exprimăm speranța, că acest lucru va conta și va oferi sprijin acolo unde este mai mare nevoie în aceste vremuri tulburi”, a spus artistul.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here