Organizatorii B’ESTFEST au lansat o platformă de susţinere a tinerelor talente muzicale

Povestea B’ESTFEST începe în 2007, cei opt ani de existentă reprezentând un capitol încă neîncheiat din istoria muzicală a României. A doborât recorduri, a impus noi standarde, a schimbat percepţii, dar mai presus de toate, a susţinut întotdeauna muzica live.

Asociatia culturala B'estfest

Misiunea sa nu se opreşte aici, astfel că, începând cu 2014, B’ESTFEST îşi deschide şi mai mult braţele către muzică prin intermediul Asociaţiei Culturale B’ESTFEST a€“ un proiect dedicat tinerilor cu potenţial artistic, artiştilor aflaţi la început de drum, iubitorilor de muzică în general.

România anilor 2000 a fost martoră unor transformări surprinzătoare în plan artistic, devenind o ţară cu un deosebit potenţial muzical. Fie că este vorba de piaţa de evenimente, ori de numărul de artişti autohtoni recunoscuţi dincolo de hotare, România se află într-o continuă dezvoltare, construindu-şi încet dar sigur imaginea unei ţări cu un capital impresionant de resurse artistice.

Valorificarea acestor resurse pentru crearea unor branduri ce pot ajunge în timp să fie recunoscute şi dincolo de graniţele ţării reprezintă astfel unul dintre principalele scopuri ale Asociaţiei B’ESTFEST. După ce B’ESTFEST, primul mare proiect autohton de muzică live, a reuşit să treacă graniţele ţării devenind unul dintre festivalurile europene cu potenţial, s-a înţeles tot mai mult nevoia de a crea noi oportunităţi de susţinere şi promovare a artiştilor locali. O serie de iniţiative care să vină în sprijinul tinerilor talentaţi este ceea ce îşi propune să realizeze Asociaţia B’ESTFEST, înţelegând perfect necesitatea unui ajutor la început de drum.

“Întreaga mea viaţă am fost inspirat de muzică şi de talentul artiştilor care-şi pun sufletul în tot ceea ce fac. De aceea am fost un răsfăţat al destinului pentru faptul că, de-a lungul timpului, întreaga mea activiate profesională a gravitat în jurul muzicii. Iar ceea ce îmi doresc să realizez acum prin intermediul acestui proiect este să ofer comunităţii de artişti, iubitori ai muzicii, măcar o mică parte din tot ceea ce mi-au oferit mie în cei treizeci şi un pic de ani de carieră “ declară Guido Janssens, membru al echipei de organizare a festivalului B’ESTFEST şi iniţiatorul proiectului Asociaţia B’ESTFEST.

Pasiunea pentru muzică este cea care a strâns laolaltă membrii asociaţiei care, încă de la început, şi-au dedicat activitatea unui scop comun: acela de a oferi muzicii româneşti o altă şansă, o altă posibilitate de afirmare şi dincolo de hotarele României. De-a lungul timpului, trupe autohtone cu potenţial au depăşit această graniţă, fiind ajutate să ajungă în faţa spectatorilor străini pe scenele unor festivaluri recunoscute la nivel internaţional. Povestea nu se opreşte aici însă, ci continuă cu noi planuri şi proiecte dedicate muzicii locale. Asociaţia îşi propune aşadar să continue ceea ce B’ESTFEST a realizat până în prezent, prin intermediul unor platforme menite să ofere un sprijin concret artiştilor care au nevoie de ajutor:

1. Your best alternative reprezintă un program desfăşurat în mai multe etape ce asigură implicarea financiară şi consilierea necesară pentru lansarea unui album.
2. Growing an artist este destinat debutanţilor care au nevoie de îndrumare şi susţinere în carieră.
3. Seminarii pe subiecte esenţiale în industria muzicală cum ar fi drepturile de autor, publishing, impresariat artistic etc.
4. Programe de voluntariat dedicat celor care vor să cunoască adevărata lume muzicală “behind the scene” şi să devină parte componenţă a mecanismului care pune în mişcare evenimente muzicale de anvergură.

Asociaţia B’ESTFEST îşi începe activitatea în primăvara acestui an şi îi invită pe toţi cei care vor să descopere mai multe despre obiectivele sale să acceseze site-ul www.asociatiabestfest.ro unde sunt puse la dispoziţie detalii suplimentare despre fiecare program în parte, precum şi mijloace de înscriere în programele de finanţare. Totodată, cei care vor să se alăture acestor demersuri de sprijin al tinerilor muzicieni o pot face devenind membri activi sau susţinători ai Asociaţiei B’ESTFEST, intrând astfel în comunitatea oamenilor care nu doar ascultă şi iubesc muzica, ci şi sprijină artiştii care o fac!

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here