Organizatorii Oscarurilor au retras o nominalizare pentru cel mai bun cântec original

Academia de film americană a retras o nominalizare la premiul Oscar pentru mai bun cântec original, cea pentru pelicula “Alone Yet Not Alone”, după ce compozitorul Bruce Broughton a încălcat regulile organizaţiei, trimiţând e-mailuri juriului în care comunica că a trimis piesa spre evaluare.

nominalizare retrasa muzica oscar

Compozitorul Bruce Broughton, un fost membru al comitetului executiv din departamentul muzical al academiei, a creat cântecul pentru filmul independent, cu tematică creştină, “Alone Yet Not Alone”.

Într-un comunicat al Academiei de film americane, emis miercuri, se arată că Broughton a făcut uz de poziţia pe care o deţinuse în interiorul organizaţiei pentru a contacta membrii juriului în legătură cu faptul că a trimis cântecul pentru a participa în competiţie, fapt “incompatibil” cu regulile academiei referitoare la nominalizările la Oscar.

Pe de altă parte, Bruce Broughton a afirmat că se simte “distrus” după ce a luat la cunoştinţă decizia academiei.

“Am fost tras în jos de concurenţii care aveau luni întregi de promovare şi publicitate în spate. Eu doar am rugat persoanele respective să găsească melodia şi să o asculte”, a declarat compozitorul.

Celelalte cântece nominalizate la aceeaşi categorie sunt “Happy”, din “Sunt un mic ticălos 2” (Pharrell Williams), “Let It Go”, din “Frozen: Regatul de gheaţă”, “The Moon Song”, din “Her”, şi “Ordinary Love”, din “Mandela: Long Walk to Freedom”.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here