Ovidiu Anton, pentru a patra oară în finala Eurovision România

Concurentul este pentru a patra oară în finala Eurovision România, iar mesajul melodiei lui compuse de o echipă de muzicieni suedezi este: I‘m Still Alive.

Ovidiu Anton - Eurovision 2015

Cântă pentru a patra oară la Eurovision, este a patra finală la care participă şi tot ceea îşi doreşte este să cânte. „Plăcerea mea este să cânt, nu-mi plac concursurile în mod special, dar îmi plac mediul, anturajul şi tot acest eveniment care se numeşte Eurovision. Îmi face plăcere să fiu la Eurovision şi să transmit mesajul meu publicului. Particip de fiecare dată cu mult entuziasm, cu forţe proaspete”, ne-a spus Ovidiu Anton, finalist la Eurovision România 2015.

„Mesajul meu – Still Alive – exact asta vrea să spună: că sunt în continuare pe piaţa muzicală, în ciuda unei industrii muzicale neprietenoase cu ceea ce cânt. Eu merg înainte, acesta este mesajul pe care doresc eu să-l transmit publicului”, s-a confesat concurentul prezent în studiourile TVR la înregistrările cărţilor de vizită ale concurenţilor finalişti la Eurovision România 2015.

„Piesa mea este compusă de o echipă din Suedia – compozitorii Ylva Persson, Linda Persson şi Peter Hageras – care a mai compus pentru alte selecţii naţionale din 6 ţări (de exemplu Moldova, Belarus). Mi-a plăcut mult piesa, este o melodie pe care am simţit-o de la început şi pe care o cânt cu plăcere. Iniţial, părea că are o direcţie uşor resemnată, dar am adaptat-o stilului, felului meu de a fi: eu sunt un învingător, sunt still alive. Mi se potriveşte foarte bine. De altfel, nu aş veni niciodată la tv cu ceva ce nu mă reprezintă. Still Alive reprezintă încă o încercare! Rockul n-o să moară!”, este convins Ovidiu Anton.

A studiat canto şi chitară de la 6 ani, iar primul festival câştigat de Ovidiu, la Palatul Copiilor din Bucureşti, datează de acum 25 de ani. Între timp, Ovidiu a absolvit şcoala de muzică la chitară clasică şi pian. A format în 1998 trupa Carpe Diem. A câştigat în 2003 locul al doilea la Festivalul Mamaia, secţiunea interpretare cu compoziţia proprie Vreau. Iar în 2005 şi-a adăugat în palmares şi titlul de câştigător al emisiunii Şcoala Vedetelor de la TVR. De atunci şi până azi, Ovidiu îşi desfăşoară activitatea muzicală mai mult pe scena evenimentelor private. Din 2008 a pornit la drum şi prin cluburile de muzica live cu trupa Pasager, alături de care a mai fost prezent la finala naţională Eurovision România din 2010 şi a obţinut locul 2 la secţiunea rock Mamaia 2011. Iar în 2012 şi 2013, a participat la Eurvision cu piesele I Walk Alone şi Run Away With Me Tonight, compoziţii proprii. „Am avut concerte de cover-uri… Am decis să trăiesc o viaţă muzicală şi cânt la evenimente private, cânt însă doar ce îmi place. Atât în mediul privat, cât şi pe marile scene cânt ceea ce îmi place”, a mai precizat Ovidiu.

Îşi doreşte să cânte cât mai bine, să se prezinte cât mai bine pe scenă la concursul Eurovision în acest an. „Pentru mine, e foarte simplu: fac ceea ce îmi place – voi cânta. Publicul şi juriul au o misiune mai dificilă: ei vor decide. Concursul Eurovision îmi oferă şansa să aduc pe o scenă importantă muzica mea”, ne-a mai spus Ovidiu.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here