Paolo Fresu și Ralph Towner prezintă albumul „Chiaroscuro“ în premieră în România

Jazz Syndicate Live Sessions vine cu o nouă premieră pentru scena jazz din România, anume concertul Paolo Fresu și Ralph Towner de la Sala Radio, în care cei doi aclamați artiști vor prezenta albumul Chiaroscuro, o colaborare muzicală de excepție. Evenimentul va avea loc în data de 14 mai, la Sala Radio din București, începând cu ora 20.00.

Paolo Fresu

Albumul Chiaroscuro este o demonstrație de virtuozitate muzicală, fiind, în același timp, mult mai mult de atât: o întâlnire accidentală dintre doi artiști, a căror respect reciproc le-a arătat calea spre o colaborare minunată.

 

Unul dintre marii trompetiști ai lumii, prolificul muzician de jazz Paolo Fresu are la activ peste 300 de înregistrări. Născut în 1961 în Sardinia, Italia, Paolo Fresu a început să cânte la trompetă la vârsta de 11 ani, urmând mai târziu cursurile Conservatorului din Cagliary. La scurt timp după absolvirea conservatorului, a început să primească numeroase distincții, dintre care prestigiosul premiu al l‘Academie du Jazz sau Django D’Or.

Cu un sunet tributar erei Miles Davis din anii ’50, Fresu și-a creat o manieră proprie, trecând cu naturalețe prin orice stil, de la jazz la fusion.

Între înregistrări și concerte, Fresu activează și ca director artistic la festivalului de jazz din orașul său natal, Berchida -Time in Jazz Festival și compune muzică pentru cinema și balet.

În 2010, muzicianul a înregistrat albumul Chiaroscuro, împreună cu chitaristul american Ralph Towner, pe care îl vom vedea pe 14 Mai și pe scena de la Sala Radio – Bucuresti, precum și dublul set Songlines/Night & Blue. Desertico este ultimul său album, lansat în 2013.

Ralph Towner (născut în1940) este un multi-instrumentist de origine americană, compozitor, producător și șef de orchestră. Cântă la chitară de douăsprezece coarde, chitară clasică, pian, sintetizator, percuție și trompetă.

Cel mai bine cunoscut ca chitaristul și compozitorul ansamblului de jazz acustic Oregon, Towner a avut de asemenea o carieră solo bogată și variată, marcată de colaborări muzicale memorabile cu mari muzicieni moderni ca Gary Burton, John Abercrombie, Egberto Gismonti, Larry Coryell, Keith Jarrett, Jan Garbarek și Gary Peacock .

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here