Pe 8 mai se dă startul festivalului „EUROPAfest 2014“

Singurul festival din Europa care reunește 4 genuri muzicale, jazz, blues, pop și muzică clasică, revine în 2014 cu concerte live de excepție. Sub sloganul “It’s all about live quality music!”, ediția cu nr. 21 a Festivalului Internațional EUROPAfest prezintă peste 300 de artiști din 45 de țări.

Europafest 2014Festivalul debutează pe 8 mai cu un concert tematic – Swiss Jazz Night – Jazz in the Theatre, organizat în parteneriat cu Ambasada Elveției în România și Primăria Municipiului București. Scena Sălii Majestic a Teatrului Odeon va răsuna în acordurile muzicienilor din Elveția, Grecia, UK și Australia. Cu aceeași ocazie are loc sărbătorirea Zilei Europei, un moment aparte al concertului reprezentându-l interpretarea Imnului Europei pe ritmuri de jazz. Spectacolul va cuprinde și alte surprize.

Pe 9 mai se deschide scena Caffe Festival, la Ibis Caffe cu concertul celor de la Vassilis “Blue” Sotiriou / Grecia, Elveția care prezintă un amestec bine proporționat de blues, funk, soul și muzică jazz. Tot pe 9 mai EUROPAfest continuă la Mărul de Aur cu trupa Alex Hahn & The Blue Riders / UK, Australia, care aduce un tribut Ettei James.

Pe lângă cele doua evenimente bucureștenii au ocazia să participe la încă 10 evenimente, printre care mult-așteptatele concerte de jazz, blues și pop, cea de-a opta ediție Bucharest International Jazz Competition prezentată în cadrul evenimentului EUROPAfest – 100% jazz and more ,cu trupe de jazz din 21 de țări, Jeunesses International Flute Competition “Dinu Lipatti”, la care s-a înregistrat un număr record de participanți într-un concurs din România: 143 de participanți din 38 de țări și concerte after-hours în spații neconvenționale.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here