Peter Gabriel aduce la Romexpo cea mai amplă producţie indoor

Recunoscut pentru pasiunea sa faţă de efecte vizuale speciale, Peter Gabriel a fost întotdeauna un inovator nu doar în muzică, ci şi la nivel de imagine, lăsându-şi amprenta stilistică atât în clipuri, cât şi în scenografia show-urilor sale live.

Peter Gabriel

Cel mai recent turneu, intitulat Back to Front, este o nouă dovadă a ambiţiilor artistului de a împinge tot mai mult barierele convenţionalului, acesta reuşind să pună în scenă un spectacol impresionant în care tehnica de ultimă oră joacă rolul principal. Prezentat de Volksbank, concertul lui Peter Gabriel de la Bucureşti se anunţă a fi cea mai amplă producţie indoor organizată vreodată la Bucureşti, publicul român având şansa să urmărească live acest show, pe 8 mai, în Pavilionul Central Romexpo.

Turneul Back to Front ce promovează noul album So lansat recent într-o ediţie aniversară, reprezintă pentru artist nu doar şansa reîntâlnirii cu vechii colegi de scenă alături de care colinda mapamondul în urmă cu 25 de ani, ci şi un nou prilej de experimente tehnologice inedite, dându-i ocazia de a oferi şi de această dată fanilor săi un spectacol nemaivăzut. Designul iniţial al show-ului fost discutat de Peter Gabriel cu Gary Trew, production manager, şi celebrul Rob Sinclair, unul dintre cei mai apreciaţi designeri de lumini din lume, recunoscut pentru producţiile unor artişti ca Adele, Miley Cyrus, Queen & Adam Lambert, Pet Shop Boys, Goldfrapp sau Mumford & Sons.

Una dintre ideile de bază a fost aceea de a combina elemente vechi, clasice, cu tehnologia de ultimă oră, iar rezultatul a fost impresionant, creând unul dintre cele mai spectaculoase show-uri de sală. S-au folosit imprimante 3D, scannere speciale, generatoare de imagini tridimensionale, ecrane mulţi-gesture touch, dar şi construcţii impresionante. Cele cinci reflectoare suspendate pe braţe de macarale uriaşe, operate manual, reprezintă unul dintre elementele centrale ale producţiei, creând impresia unei coregrafii inedite cu roboţi gigantici ce cântăresc nu mai puţin de 5 tone.

Totodată, structura elicoidală utilizată pentru partea centrală a scenei, precum şi proiecţiile 3D afişate pe ecranele de fundal crează un efect vizual suprarealist, completat de jocurile de lumini bine integrate în scenografia show-lui. Scena are dimensiuni foarte mari pentru o construcţie indoor, având 20 de metri deschidere şi 15 metri adâncime, pentru ridicarea ei fiind necesare aproximativ 50 de persoane specializate şi nu mai puţin de 8 ore de muncă.

Concertul ce va avea loc în mai puţin de două săptămâni, pe 8 mai, la Romexpo, este primul show susţinut de Peter Gabriel la Bucureşti şi se anuţă a fi unul cu adevărat spectaculos. Biletele se găsesc în continuare, în număr limitat, pe myticket.ro, iabilet.ro, în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi la casa de bilete a Sălii Palatului, mai multe sectoare fiind declarate deja sold-out.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here