Phil Rudd, toboşarul AC/DC, ar putea lipsi din turneul pe care trupa îl va susţine în 2015

Membrii trupei rock AC/DC au avut neînţelegeri cu toboşarul Phil Rudd, înainte ca acesta să aibă probleme cu legea din Noua Zeelandă, chitaristul formaţiei Angus Young precizând că participarea acestuia în turneul din 2015 este pusă “sub semnul întrebării”.

phil-rudd-7

Phil Rudd a fost arestat pe 6 noiembrie, de poliţia neozeelandeză, sub acuzaţiile de angajare a unui asasin plătit, ameninţare cu moartea şi posesie de droguri. Procurorii neozeelandezi au renunţat însă între timp la acuzaţia de angajare a unui asasin plătit adusă toboşarului AC/DC Phill Rudd, din lipsă de dovezi suficiente, dar muzicianul este în continuare acuzat de ameninţare cu moartea.

Potrivit basistului Cliff Williams şi chitaristului Angus Young, Rudd nu a reuşit să se prezinte, în luna mai, la înregistrările pentru albumul “Rock Or Bust”, material discografic ce va fi lansat pe 2 decembrie, informează huffingtonpost.com.

Întrebat dacă Rudd va merge în turneu cu trupa în 2015, Young a răspuns: “Acest lucru este puţin sub semnul întrebării”. De asemenea, acesta a spus că ei nu ştiau de acuzaţiile care i s-au adus lui Rudd.

“A fost un mare şoc. Dar noi am avut probleme cu Phil dinainte de asta. Când am înregistrat, a fost destul de greu să îl aducem în studio. Când eram în Londra, când trebuia să începem să filmăm videoclipul şi alte lucruri, a fost la fel. Nu a apărut, ştii? Asta este ceva ce trebuie să rezolvăm”, a declarat Young. Totodată, Young şi Williams au spus că nu au ţinut legătura cu Rudd.

Rudd s-a mutat în oraşul neozeelandez Tauranga, situat la circa 200 de kilometri la sud-est de Auckland, după ce a fost dat afară din trupa AC/DC, în 1983. În 1994 s-a întors ca membru al grupului rock, dar a continuat să locuiască în Noua Zeelandă, unde deţine un restaurant. În 2010, muzicianul a fost condamnat şi amendat pentru posesie de canabis.

Albumul “Rock or Bust” este primul material discografic al trupei lansat după o pauză de peste cinci ani.

Într-o declaraţie dată publicităţii după arestarea lui Rudd, trupa australiană a anunţat că lipsa toboşarului nu va afecta lansarea noului material discografic şi nici turneul plănuit pentru anul 2015.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here