Pink Floyd a ajuns pe primul loc în topul britanic după o pauză de aproape 20 de ani

Grupul rock Pink Floyd a ajuns pe primul loc în topul britanic pentru prima dată după o pauză de aproape 20 de ani, duminică, cu albumul “The Endless River”, au anunţat reprezentanţii Official Charts Company, citaţi de Reuters.

Pink FloydNoul album, despre care trupa britanică spune că va fi ultimul din cariera ei, s-a vândut în peste 139.000 de copii în prima săptămână după lansare, ocupând locul al treilea în topul artiştilor britanici cu cele mai mari vânzări de discuri din acest an.

Considerat un tribut adus fostului clăpar al formaţiei Rick Wright, care a murit în 2008, “The Endless River” este cel de-al şaselea material discografic al trupei Pink Floyd care ajunge pe primul loc în topul britanic. Precedentul album Pink Floyd care a reuşit această performanţă, “Pulse”, a fost lansat în 1995.

Pe locul al doilea în topul britanic a debutat noul album al trupei Foo Fighters, “Sonic Highways”, iar liderul de săptămâna trecută, albumul “X” al cântăreţului Ed Sheeran, a coborât pe locul al treilea.

Pink Floyd a marcat de curând împlinirea a 20 de ani de la lansarea legendarului “The Division Bell”, al 14-lea şi totodată ultimul album de studio al grupului, printr-un box set aniversar, care a ajuns în magazine pe 1 iulie.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here