Prima ediție HeyDay Festival s-a încheiat cu succes

Weekend-ul acesta a avut loc HeyDay, cel mai mare festival internațional de trupe tribute din România, care s-a desfășurat în Parcul Izvor din Capitală pe 27, 28 și 29 mai.

Elvis Priestley_HeyDay

Pe cele două scene principale, River Stage și Park Stage, au performat artiști internaționali care au parcurs mii de kilometri pentru a încânta publicul din România cu hituri nemuritoare, precum „We are the Champions“, „Stairway to Heaven“, „Beat it“, „Someone like you“ sau „Rehab“. Mai mult, șase trupe tribute din România au bucurat publicul cu unele dintre cele mai renumite și cântate piese, printre care amintim „Another Brick in the Wall“, „Fade to Black“ sau „Thunderstruck“.

O altă surpriză muzicală pe scena principală a fost trupa When Violin Meets Guitar, un proiect muzical acustic compus din Cristian Horia (vioară) și Emilian Florentin Gheorghe (chitară).

Astfel, cu spectacole care au avut loc alternativ pe cele două scene, programul HeyDay a ținut publicul alert în fiecare seară a festivalului.

Pe scena Stars au concertat câștigătorii concursului lansat de HeyDay pentru newcomers, artiști pasionați, care au deschis zilele de festival cu show-uri pline de energie: Vizi Imre, 4 betze – Red Hot Chilli Peppers tribute, New Proscenium – Nightwish tribute, Jagers, Trupa 23, Victor Rojas – Gipsy Kings tribute, Four Dimensions – Ozzy Osbourne tribute, Theo and the Wristband – Frank Zappa tribute.

Cum muzica a fost punctul de atracție principal, publicul a fost impresionat de cele două scene imense, personalizate cu instalații de lumini inedite, care se armonizau cu sunetul, în funcție de ritm. Show-urile au fost transmise live pe cele patru ecrane de la scene.

Amy Winehouse_Lioness

Cu 30 de trupe și artiști care au cântat live, festivalul HeyDay a adunat în Parcul Izvor, în cele trei zile, peste 10.000 de oameni care s-au bucurat atât de muzica bună, cât și de activitățile recreative gratuite, precum tatuaje, make-up și coafuri, jocuri muzicale pentru copii, filme documentare, studio foto, plus colțul gastronomic pentru toate gusturile.

HeyDay a avut spectacole ce au îmbinat stiluri diferite de muzică din anii ’60 până în prezent, care, cu siguranță, au rămas în inimile celor aflați la eveniment. În weekend-ul 27-29 mai, Parcul Izvor a devenit un spațiu dedicat muzicii și relaxării.

Pe lângă atracțiile propuse, tineri și familii au putut intra cu bicicleta în zona de festival, s-au jucat badminton, fie au stat pe pătură și s-au bucurat de un weekend colorat de ritmuri legendare și de multă voie bună. Astfel, prin intermediul HeyDay, Bucureștiul a devenit o destinație culturală ce încurajează turismul de festival, alăturându-se orașelor de renume din Europa care organizează unele dintre cele mai mari festivaluri tribute din lume.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here