Proiectul Tivodar lansează primul său album, „Autoportret“

Proiectul Tivodar anunţă lansarea primului lor album, „Autoportret“, printr-un concert ce va avea loc marţi, 27 mai 2014, începând cu orlele 20:00, pescena Teatrului Elisabeta din Bucureşti.

Proiectul TivodarInima bate folk, auzul îndeamnă spre blues, rock progresiv şi poezie iar rezultatul este un amestec greu de definit, imposibil de omis, unic în peisajul muzical românesc.

Proiectul Tivodar îţi rămâne în minte pentru muzica bazată în egală măsură pe versuri atent scrise şi părţi instrumentale complex stratificate. Dueluri de voci, viori sau chitări sunt susţinute de o secţiune ritmică ludică şi explozivă, rezultatul final conturându-se în egală măsură ca aparţinând de mainstream şi underground.

Anul 2014 găseşte formula muzicală în faza finală a definirii propriei identităţi muzicale. După patru ani de la debut (timp în care formula a progresat treptat de la duo la un format cu şapte muzicieni pe scenă), Proiectul Tivodar se pregăteşte pentru lansarea primului album, intitulat “Autoportret”.

Înregistrările materialului de debut, ce au avut loc în perioada Ianuarie 2013 – Aprilie 2014 în studioul Maxima Records, au fost făcute sub îndrumarea lui Adrian Cristescu – unul dintre cei mai talentaţi şi inimoşi ingineri de studio din România.

Invitaţi la sesiunile de înregistrări au fost Claudiu Naşu’ Purcărin (Sistem, Nightlosers) – tobeşi Mihai Dan Picu (Blade Strings) – violoncel. Piesele au fost mixate de către Adrian Cristescu iar materialul a fost masterizat în Statele Unite ale Americii de către inginerul de sunet Andrew Mitchell, Audio Bay mastering.

Albumul va fi disponibil în seara evenimentului, în punctul de vânzare special amenajat, iar ulterior concertului de lansare, albumul va putea fi achiziţionat online atât în format fizic cât şi în format digital.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here