marți, iulie 16, 2024
AcasăȘTIRIRon Howard va regiza un documentar despre trupa The Beatles

Ron Howard va regiza un documentar despre trupa The Beatles

Cineastul Ron Howard a anunţat miercuri că va produce şi va regiza un lungmetraj documentar despre trupa The Beatles, care se va concentra pe perioada cuprinsă între anii 1960 şi 1966 din cariera grupului britanic.

We love The Beatles

Filmul, al cărui titlu nu a fost deocamdată ales, va fi realizat în cooperare cu Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon şi Olivia Harrison. Pelicula va intra în cinematografe până la sfârşitul anului viitor.

Ron Howard spune că este „încântat şi onorat” de faptul că va regiza un film despre trupa The Beatles, în colaborare cu companiile Apple Corps Ltd., White Horse Pictures şi producătorul Brian Grazer.

„Impactul pe care l-au avut membrii trupei The Beatles asupra culturii populare şi a civilizaţiei umane nu este unul exagerat”, a declarat Ron Howard, fost actor în tinereţe, recompensat apoi cu două premii Oscar în 2002 în calitate de regizor şi producător al filmului „O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind”.

Filmul va descrie evoluţia trupei britanice de la nivelul unui mic grup care cânta rock în Liverpool în 1960, apoi în Hamburg, în Germania, înainte de a „cuceri” America în 1964 după apariţia în emisiunea de televiziune „The Ed Sullivan Show”.

Vestea despre demararea acestui proiect cinematografic a fost anunţată în aceeaşi perioadă în care se împlinesc 50 de ani de la prima apariţie a formaţiei The Beatles în acel show de televiziune american.

Filmul va include imagini originale din concerte şi numeroase piese interpretate live de trupa britanică în perioada menţionată.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.