sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăȘTIRIȘerban de la Animal X gătește midii adunate chiar de el

Șerban de la Animal X gătește midii adunate chiar de el

Din 22 octombrie de la ora 20.30, Șerban Copoț, de la Animal X, intră alături de alte 14 vedete în super show-ul “MasterChef – Proba celebrității”.

Serban Copot

Pasionat de gătit și mereu în căutare de rețete noi, Șerban povestește că piesa lui de rezistență în bucătărie sunt midiile sotate, un preparat pe care însă telespectatorii Pro TV nu-l vor vedea la MasterChef pentru că împlică un adevărat ritual.

”Piesa mea de rezistență o reprezintă midiile sotate, iar ritualul pregătirii lor implică scufundări pentru strângerea midiilor (de dimensiunile palmei și fără fir de nisip în interior) dintr-un loc știut doar de constănțeni, după care urmează curățarea și gătirea în două etape (la disc și la wok). Toată această operațiune durează aproximativ șase ore. E o rețetă originală pe care de obicei o gătesc în tandem cu Mihai (Vierme). La noi în trupă se gătește mult și gustos. Mihai (Vierme) și George (Martziano) sunt de asemenea pasionați de bucătărie și au o paletă mare de rețete”, afirmă cântărețul.

Șerban povestește că de mic i-a plăcut să-și bage nasul în bucătărie, astfel că prima mâncare gătită ca la carte a fost o ciorbă, pe care a pregătit-o când avea 17 ani. ”Grătare însă făceam și când eram mai mic și mergeam cu prietenii în expediții prin județul Constanța, dar mă gândesc că nu intră la categoria gătit, când vorbești de MasterChef”, glumește el.

Adeptul unei alimentații corecte și sănătoase, Șerban mai spune că nu trece nici o zi fără să mănâce fructe. ”Niciodată nu-mi lipsesc din frigider fructele. Nu pot sta o singură zi fără să mănânc un fruct. Mă hrănesc predominant cu fructe de sezon românești pentru că așa încurajăm economia locală și este în spiritul mesajului ecologist”, a încheiat Șerban, de la Animal X.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.