Show spectaculos QUEEN + ADAM LAMBERT in cadrul concertului caritabil “Fire Fight Australia” (VIDEO)

Anuntat cu mai bine de o luna in urma, asa cum scriam aici, ieri a avut loc unul dintre cele mai asteptate concerte din ultima perioada. Eveniment caritabil dedicat luptei impotriva incendiilor, cu scopul de a ajuta comunitatea sa isi revina dupa evenimentele tragice, “Fire Fight Australia” a adunat zeci de artisti celebri intr-o reprezentatie spectaculoasa pe stadionul Anz din Sydney.

Printre marile nume care s-au implicat se numara si Queen + Adam Lambert, care au oferit publicului un show special: au recreat legendarul set pe care trupa l-a sustinut in 1985, in cadrul “Live Aid”.

Pentru cine nu stie, “Live Aid” a fost un concert rock caritabil care a avut loc pe data de 13 iulie 1985, în vederea strângerii de fonduri pentru combaterea foametei din Etiopia. A fost evenimentul TV cu cel mai mare număr de spectatori din istorie: aproximativ 1.5 miliarde de persoane din 100 de țări au vizionat transmisia în direct. Atunci a avut loc unul dintre cele mai memorabile show-uri ale trupei britanice. Queen, deschizând numărul lor prin Bohemian Rhapsody, a reușit prin Freddie Mercury să facă tot stadionul să bată din palme și să cânte la melodiile Radio Ga GaWe Will Rock You și We Are The Champions. Acest lucru, dublat cu dansul lui Freddie în fața camerei în timpul melodiei Hammer to Fall, a dus la votarea trupei Queen ca realizând cel mai bun concert live din istorie.

Brian May, Roger Taylor și Adam Lambert (vocea principala a trupei Queen din ultimii ani) au refacut integral duminica seara, pe Stadionul ANZ din Parcul Olimpic din Sydney, setul de 22 de minute din urma cu aproape 35 de ani.

Lambert a oferit publicului cele șase piese pe care Freddie Mercury le-a cântat în 1985 pe Wembley Stadium din Londra, inclusiv Bohemian Rhapsody, We Will Rock You și We Are the Champions.

Pentru a il onora pe Freddie Mercury, in timpul concertului Queen din cadrul “Fire Fight Australia”, pe ecranele video au rulat clipuri cu show-ul oferit de legendarul rocker in timpul “Live Aid”.

Suntem foarte fericiți că putem face ceva pentru a ajuta Australia să lupte împotriva devastatoarelor incendii. Aceasta este tragedia Australiei, dar este si problema umanității“, a spus May, potrivit Press Association. “Inima mea s-a rupt văzând suferinta animalelor. Sper că acest concert va ajuta. Avem nevoie ca această tragedie să nu se mai repete niciodată.”

În cadrul concertului au mai participat Alice Cooper, Olivia Newton-John, Michael Buble, KD Lang, Ronan Keating, 5 Seconds Of Summer, Tina Arena si multi altii, reusind sa adune 9.5 milioane dolari australieni (6.3 milioane USD). Suma colectată este destinată pompierilor care s-au luptat cu incendiile de vegetaţie, comunităţilor afectate, dar şi organizaţiilor care salvează animale.

Show-ul integral al trupei Queen de pe scena “Fire Fight Australia”, in fata a peste 70 de mii de spectatori, poate fi urmarit mai jos:

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here