Ștefan Stan este „Star salvator“ pentru un copil nevăzător

Pentru Alin Cojoacă, lumina este un vis imposibil. Tânărul s-a născut nevăzător, iar părinții lui au făcut tot ce le-a stat în putință să-i ofere un trai cât mai normal, dar acum întâmpină dificultăți financiare foarte mari.

Star Salvator - Antena Stars

Pentru această familie atât de încercată, Ștefan Stan este „Star salvator” sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 16.00, la Antena Stars.

„Este prima emisiune caritabilă din care am făcut vreodată parte, pentru că până acum am crezut că e mai bine ca astfel de gesturi să rămână private. Abia acum mi-am dat seama cât e de important ca oamenii să conștientizeze cât de mult pot schimba în bine viața altora, mai puțin norocoși. Am făcut tot ce am putut pentru această familie și, pentru a înțelege cât mai bine cum este viața băiatului, m-am legat la ochi și am încercat să fac tot felul de lucruri simple. Mi-am dat seama că e mult, mult mai greu decât aș fi crezut, iar asta m-a impresionat enorm”, a declarat Ștefan Stan.

Ioana și Ștefan s-au cunoscut în urmă cu 16 ani. După numai două săptămâni de întâlniri și-au dat seama că sunt făcuți unul pentru celălalt și s-au căsătorit. Tinerii și-au dorit foarte mult un copil și, pentru că el întârzia să apară, au mers la medic, au urmat tratamente și și-au văzut visul împlinit. Bucuria lor avea să dureze însă prea puțin pentru că băiețelul lor, Alin, avea probleme cu vederea. Diagnosticul medicilor a venit ca un trăsnet: retinopatie. La scurt timp a venit pe lume și Alexandru, fratele mai mic al lui Alin. Ioanei i-a fost teamă ca el să nu sufere de aceeași afecțiune ca primul băiat, dar el are probleme de vorbire. În ciuda problemelor, Alin este o fire încrezătoare, curioasă și îi place să afle cât mai multe lucruri despre mediul înconjurător. Alexandru este pasionat de matematică și de calculatoare, însă cel mai mult îi place să se joace împreună cu fratele lui.

Toți patru locuiesc cu chirie, într-o cămăruță, fără baie și fără bucătărie, pentru care plătesc 500 de lei lunar. În urmă cu un an, părinții au făcut un împrumut pentru că nu mai puteau plăti chiria și utilitățile, dar nu și-au mai permis să plătească rata, iar datoriile i-au copleșit. Își doresc o locuință mai bună, un calculator pentru copii, haine groase și încălțăminte.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here