Alex Maţaev, Tudor Guzic şi Lilia Mândru, invitaţi la „Destine ca-n filme”

În această săptămână, la „Destine ca-n filme”, Iuliana Marciuc vă prezintă o ediţie despre trei eroi basarabeni – oameni din lumina reflectoarelor sau oameni obişnuiţi, neştiuţi, dar cu poveşti impresionante.

Destine ca in filme

Primul erou prezentat în această ediţie este un artist obişnuit cu scena. Alex Maţaev este un tânăr perseverent şi un cântăreţ cunoscut în patru ţări: Moldova, Rusia, Ucraina şi România.

S-a născut în Republica Moldova, într-o familie de muzicieni care se va muta în Romania iar apoi se va întoarce în Soroca, unde Alex îşi petrece copilăria. Acolo, la vârsta de 8 ani începe cursurile la Şcoala de Muzică din Bălţi, iar la 10 ani scrie primele sale versuri.

La 17 ani formează prima sa trupă, “In Effect” cu care – pornind de la cover-uri după Bon Jovi, Aerosmith, Shinedown – începe să lanseze propriile compoziţii.

Cel de-al doilea erou al acestei ediţii este Tudor Guzic, un tată care la 24 de ani îşi creşte singur fetiţa, încercând să îi ofere ceea ce nu a avut în copilăria sa petrecută în orfelinat.

Mama fetiţei i-a abandonat la numai 6 luni după ce a născut şi a plecat în lumea largă. Aşa că Tudor s-a văzut nevoit să se descurce singur cu sugarul dar acest lucru nu l-a descurajat şi, cu zâmbetul pe buze, a învăţat să schimbe scutecele şi să-şi crească singur fetiţa.

Al treilea subiect este o adevărată lecţie de perseverenţă pe care Lilia Mândru, o tânără cu dizabilităţi, o practică zilnic. Depăşind toate limitările impuse de propriul corp, Lilia a absolvit două facultăţi, are un master şi, în mod constant, se implică în activităţi de voluntariat sprijinind diverse cauze umanitare.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here