Trupa Foo Fighters a lansat un album în memoria victimelor atentatelor din Paris

Grupul rock american Foo Fighters a lansat un mini-album gratuit, în memoria victimelor atentatelor de la Paris care au îndoliat capitala Franței în urmă cu zece zile, sperând să aducă “puțină lumină” prin muzica lor.

foo fighters album paris

Grupul, format după moartea lui Kurt Cobain și dizolvarea formației Nirvana, propune albumul “Saint Cecilia”, o serie de piese cu descărcare gratuită, notează Agerpres.

Solistul lui Foo Fighters, Dave Grohl, a spus că acest mini-album (care conține prea multe piese pentru a fi considerat single, dar nu destule pentru a alcătui un album) era prevăzut inițial ca “o celebrare a vieții și a muzicii” ce urma să marcheze sfârșitul turneului formației.

“Acum există o mică speranță că, poate în cel mai minuscul fel, cântecele pot aduce puțină lumină în această lume uneori atât de întunecată”, a scris fondatorul grupului într-o scrisoare.

Trebuie “să ne amintim și că muzica este viață și că speranța și vindecarea merg alături cu cântecul”, apreciază fostul baterist al grupului Nirvana.

Dave Grohl face un apel la fanii Foo Fighters să facă donații pentru victimele atentatelor din 13 noiembrie, revendicate de grupul Stat Islamic, soldate cu 130 de morți și 300 de răniți.

Foo Fighters ar fi trebuit să cânte la Paris într-unul din ultimele concerte din cadrul turneului lor mondial. Grupul a renunțat însă după seria de atacuri din care cel mai sângeros a avut loc în sala Bataclan, unde susținea un concert un alt grup rock american, Eagle of Death Metal, cu care Dave Grohl a colaborat în trecut.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here