Trupa The Boxes a lansat albumul „Ups and downs“, în memoria chitaristului Costin Oprea

Pe 25 aprilie a avut loc, la Sala Studio a Teatrului Național București, concertul The Boxes – Ups and Downs, în memoria chitaristului Costin Oprea. Pe scenă a urcat formația The Boxes, înființată de el în 2012, care a prezentat albumul „Ups and Downs” cu 14 compoziții originale ale lui Costin.

Ups and Downs

Invitați speciali au fost foștii săi colegi din trupa Byron precum și solista Alexandra Ușurelu si Muse Quartet.

Albumul „Ups and Downs” a prins contur pornind de la schițele și înregistrările lăsate în urmă de Costin Oprea, dezvoltate și orchestrate ulterior de colegul său Dan Georgescu.

La înregistrări au luat parte atât membrii inițiali ai proiectului The Boxes (Mircea Mutulescu – voce, Georgian Nițu – clape, Laszlo Demeter – bass, Dan Georgescu – tobe) cât și alți muzicieni care l-au cunoscut și au colaborat cu Costin: Dan Byron, 6fingers, Marcel Moldovan, Alex Man, Bobby Stoica, Gabriel Bălașa, Muse Quartet. Primul single de pe album se numeste „Happy”.

„Avantajul lui Costin era că nu știa teorie muzicală, dar avea un feeling extraordinar. Și e foarte fain să poți face lucrurile așa, cumva să nu fii încorsetat. „I feel how good is not knowing a thing”, cum spune un vers. Am fost foarte atent la feeling pentru că știam ce trebuia să iasă din fiecare instrument; pe alocuri am tras multe duble în unele situații pentru că voiam să ajung la ce simțeam că trebuie să transmită pasajele respective, dincolo de execuția tehnică. Și am fost foarte impresionat de receptivitatea tuturor muzicienilor; au venit cu o energie pozitivă de care aveam nevoie, și fiecare a reușit să se integreze perfect în „filmul” albumului, care în sine spune o poveste”, spune Dan Georgescu (Byron), producătorul albumului.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here