Trupa Voltaj o ia „De la capăt“ la Eurovision 2015

Deja consacraţi, cu milioane de fani în România, trupa Voltaj o ia De la capăt, la Eurovision. Melodia De la capăt, cu care concurează în finala Eurovision România din 8 martie, este parte a unei campanii ample destinate copiilor aflaţi în dificultate din ţara noastră.

Voltaj EUROVISIONPrezenţi în studiourile TVR pentru filmările de pregătire a finalei Eurovision România, trupa Voltaj a dezvăluit de ce participă din nou la Concursul Cântecului European.

Întrebat de ce concurează Voltaj la Eurovision în 2015, liderul trupei, solistul Călin Goia ne-a răspuns: „Este extrem de bună vizibilitatea şi expunerea pe care Eurovision o oferă în general, iar în cazul nostru, pentru campania pe care am pornit-o odată cu lansarea piesei. Avem un site care funcţionează şi aduce multe beneficii pentru copiii aflaţi in dificultate în România, prin intermediul celor două organizaţii cu care lucrăm de peste 5 ani: World Vision Romania şi Habitat for Humanity Romania. Şi ne-am dat seama că şi internaţional, dacă ar fi să câştigăm în România, ar însemna un lucru foarte bun pentru noi, românii: cred că am reuşi să schimbăm un pic percepţia Europei (europenii sunt foarte conectaţi, atenţi) asupra noastră. Europenii ar putea să realizeze că există români care muncesc de dimineaţă până noaptea şi fac sacrificii enorme pentru a asigura un trai decent copiilor lor, lăsaţi în ţară din cauză că nu au cum să îi ia cu ei acolo unde lucrează”.

Pe lângă această mediatizare, posibilitate de a aduce oameni noi în campanie, Călin crede că un mesaj social clar este un beneficiu pentru piesa care va reprezenta România în lupta cu celelalte. „S-a văzut foarte clar că anul trecut Eurovision a însemnat o palmă dată clar discriminării, prin câştigarea concursului de către Conchita Wurst. Şi piesa din Ungaria, care a avut o temă evident socială, s-a clasat pe locul 4. Cred că e benefic şi pentru reprezentantul României să aibă ceva în plus faţă de simpla melodie”.

Voltaj abordează cu maximă seriozitate participarea la Eurovision în 2015. „Am intrat într-o competiţie şi vom încerca să dăm tot ce avem mai bun. Ne gândim la ideile de show şi le punem la punct. Repetăm astfel încât să avem o prestaţie cât mai bună. Şi folosim prilejul pentru a transmite cât mai departe ideea campaniei De la capăt”, mai spune Călin Goia.

Trupa Voltaj a lansat piesa De la capăt pe 4 noiembrie… „Atunci am lansat şi site-ul campaniei delacapat.ro, de care ne ocupăm noi. E continuarea muncii pe care o avem în acest domeniu, al voluntariatului, de peste 5 ani.” (Călin Goia)

Şi tot despre campania De la capăt, Călin oferă mai multe amănunte: „Noi am creat acest site, răspundem mesajelor celor care ne scriu şi sunt foarte multe mesaje… Fie de la oameni care doresc să ajute, fie aflăm cazuri pe care le redirecţionăm unde considerăm că ar putea să aibă o rezolvare. Apoi, participăm ca voluntari la construcţia de case, donăm noi, pentru că întotdeauna exemplul personal contează… Avem o fetiţă pe care o sponsorizăm în cadrul programului Donator de viitor, Cornelia. Are 9 ani, îi place muzica. Dorinţa noastră este să îi facem o surpriză şi să o aducem la show-ul de la Craiova, fiind de undeva din Dolj, din mediul rural. S-au legat lucrurile aşa… (zâmbeşte Călin). Cu piesa asta toate lucrurile s-au legat… Cineva a remarcat că, în videoclipul piesei, care conţine imagini din Calea Dunării, filmul de scurt metraj filmat din 2013, copilul merge pe Dunăre spre Viena, pentru că acolo lucrau părinţii lui”, ne-a mai povestit Călin.

Întrebaţi ce cred despre despre ceilalţi concurenţi din acest an şi melodiile din concurs, membrii Voltaj au recunoscut că „sunt piese bune şi voci foarte bune anul acesta”. Ştiu că sunt printre favoriţi, „poate şi datorită anilor de carieră pe care îi avem în spate, dar contează foarte mult atunci când urci pe scenă să convingi. Sunt câteva voci bune anul acesta, care au şi experienţă. Aşa că noi nu ne culcăm pe o ureche, cum că nu am avea competitori…”, a mai precizat Călin. „Sperăm că oamenii vor alege şi cu sufletul şi–şi vor da seama că noi venim cu ceva în plus, care poate să schimbe un pic imaginea noastră, a românilor şi să ajungă să ajute cazuri triste ale unor copii din România”, a încheiat Călin.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here