TVR le oferă telespectatorilor multă muzică în primele zile ale lui 2016

Sub bagheta dirijorală a letonului Mariss Janson, „Concertul de Anul Nou de la Viena“ are loc în faimoasa Golden Hall a Operei din Viena, în prima zi noului an, de la 12.15 (partea I), respectiv de la 13.15 (partea a II-a). TVR 1 şi TVR HD transmit spectacolul în direct şi în acest an, Claudia Spătărescu asigurând comentariul pentru români.

concert Maria Dragomiroiu

Mariss Jansons a mai dirijat faimosul concert de două ori – în 2006 şi în 2012. Ediţia din 2016 a Concertului de Anul Nou de la Viena reprezintă cea de-a 75-a aniversare a acestui eveniment cultural unic. Concertul va fi transmis în peste 90 de ţări din întreaga lume şi se estimează o audienţă de 50 de milioane de telespectatori. Pentru cei care nu au putut urmări transmisiunea în direct de la Viena, concertul poate fi vizionat în reluare, tot la TVR 1, pe 2 ianuarie, începând cu ora 09.35.

Celor care au nostalgia programelor de Revelion difuzate de TVR de-a lungul anilor TVR 1 le oferă, pe 1 şi 2 ianuarie, de la ora 17.00, „Gala Revelioanelor de altădată“. Programul se constituie sub forma a două antologii care adună tot ce-a produs TVR mai valoros în materie de umor şi muzică, de-a lungul Revelioanelor, din anii `70, până în prezent.

Cele două ediţii, montate în alb-negru (1 ianuarie) şi color (2 ianuarie) aduc în faţa telespectatorilor mari maeştri ai bunei dispoziţii, precum: Amza Pellea, Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Stela Popescu şi Ştefan Bănică, Draga Olteanu, Radu Beligan, Carmen Stănescu, Florin Piersic, Jean Constantin, Puiu Călinescu şi mulţi alţii.

Vienna Philharmonic_New Year's Concert_(c) Terry Linke_DSC_4085kmic

De la ora 21.10, respectiv de la 23.00, TVR 1 difuzează, în două părţi, tot pe 1 ianuarie, „Concertul aniversar al Mariei Dragomiroiu“, susţinut la Sala Palatului, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de viaţă şi 35 de ani de carieră artistică. I-au fost alături artişti de valoare ai scenei româneşti, precum: Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu, Mariana Ionescu, Mioara Velicu, Văru’ Săndel, Olga Bălan, Marcel Pavel, Andreea Bănică, Annes, Adrian Enache, Aurelian Temişan, Raoul, Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Vedeta TVR Iuliana Tudor a fost gazda evenimentului, iar regia artistică a spectacolului – semnată de unul dintre profesioniştii TVR, Elise Stan.

De altfel, Iuliana Tudor ne invită să continuăm petrecerea în stil românesc şi după Revelion. Mai exact, să cântăm, să jucăm şi să ne bucurăm de portul popular şi de moştenirea culturală lăsată din bătrâni. „Eşti român, cântă româneşte“, ne îndeamnă Iuliana Tudor, oferindu-ne un program de karaoke inedit, exclusiv cu muzică populară, difuzat la TVR 1 şi pe TVR+ pe 2 ianuarie, de la ora 23.00, respectiv pe 3 ianuarie, de la 22.45. Locaţia aleasă este una extrem de ofertantă – cea mai mare berărie din Europa, unde Ionuţ Ungureanu, Nico şi Maria Buză îi provoacă pe toţi cei aflaţi acolo să cânte, să danseze şi chiar să pozeze purtând obiecte tradiţionale româneşti. Practic, Berăria H devine, pentru acest eveniment, locul celei mai mari petreceri la care toată lumea este invitată să cânte folclor românesc.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here