sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăȘTIRIVedetele Festivalului Enescu dau autografe la standurile Humanitas de la Sala Mare...

Vedetele Festivalului Enescu dau autografe la standurile Humanitas de la Sala Mare a Palatului și Ateneul Român

Max Emanuel Cencic, Maria Joao Pires, Pierre Laurent Aimard și Janine Jansen, câteva dintre cele mai importante nume dintre cele ale artiștilor invitați să concerteze în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, au acceptat să acorde autografe pe discurile lor, la standurile Editurii Humanitas din foayerele celor două săli principale de concert: Ateneul Român și Sala Mare a Palatului.

Concert-deschidere-Festival-Staatskapelle-Berlin-dirijor-Daniel-Barenboim_solist-Radu-Lupu-pian-Andrei-Gindac_3

Una dintre vocile soliste din „Carmina Burana” de Carl Orff, lucrare interpretată în concertul de deschidere a festivalului, pe 30 august, la Sala Mare a Palatului, este contratenorul Max Emanuel Cencic, o vedetă a teatrului liric contemporan. După concert, Max Emanuel Cencic a acordat autografe la standul Editurii Humanitas de la Sala Palatului.

Printre discurile care-i poartă semnătura se regăsesc câteva dintre cele mai căutate titluri din muzica veche: albumele „5 contratenori” și „Rokoko”, operele „Siroe” de Hasse, „Alessandro” de Handel și „Catone in Utica” de Leonardo Vinci. Această din urmă operă va fi interpretată live pe scena Ateneului Român pe 6 septembrie, de la ora 22.30, cu Max Cencic în distribuție. Într-una dintre pauzele concertului, Max Cencic va acorda de asemenea autografe la standul Editurii Humanitas de la Ateneul Român.

Pe 7 și 8 septembrie, Ateneul Român va găzdui, de la ora 17.00, cele două concerte susținute de celebra pianistă Maria Joao Pires în compania Orchestrei de Cameră a Filarmonicii Germane din Bremen, dirijor Trevor Pinnock. În pauzele ambelor concerte, Maria Joao Pires va semna autografe pe discurile sale, printre ele, concerte și sonate de Mozart și Beethoven și lucrări de Chopin, pentru interpretarea cărora este renumită în întreaga lume.

Pe 12 septembrie, la Sala Mare a Palatului este programat de la ora 19.30 concertul susținut de Pierre Laurent Aimard, cel mai important pianist francez al momentului, care evolua alături de Orchestra Operei de Stat din Munchen, dirijor Constantin Caridis. După concert, Pierre Laurent Aimard va oferi autografe pe discurile sale, în majoritate dedicate muzicii Bach, Ravel și Debussy. Pierre Laurent Aimard este considerat unul dintre cei mai importanți interpreți ai muzicii lui Bach din timpurile noastre și, evident având în vedere naționalitatea sa, a muzicii franceze impresioniste.

Pe 19 septembrie, pe scena Sălii Mari a Palatului va apărea, pentru prima dată în România, super-vedeta olandeză violonista Janine Jansen, una dintre cele mai căutate și apreciate violoniste ale momentului, la nivel mondial. Ea cântă la București în compania orchestre considerate de către o importantă revistă de specialitate drept cea mai bună din lume, Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam, dirijor Andris Nelsons. La finalul concertului, Janine Jansen oferă autografe la standul Editurii Humanitas, printre titlurile care pot fi achiziționate regăsindu-se acele discuri care au produse recorduri de vânzări la nivel internațional: „Anotimpurile” de Vivaldi, concerte de Bach, Beethoven, Ceaikovski, Mendelssohn și Prokofiev.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.