Veste trista pentru muzica usoara romaneasca

In seara zilei de marti, 29 octombrie 2019, s-a stins Mihai Constantinescu. Cantaretul avea 73 de ani si o cariera de peste jumatate de secol.

Inca din prima parte a anului problemele de sanatate l-au coplesit pe artist, cel de-al al treilea stop cardio-respirator dovedindu-i-se fatal. Din luna mai a acestui an a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca, dupa ce medicii de la serviciul de ambulanta au reusit sa il resusciteze. Din cauza problemelor de sanatate artistul isi anulase inca din vara toate concertele.

Nascut pe 4 ianuarie 1946, interpretul si compozitorul Mihai Constinescu a avut o cariera fructuoasa, cu multe colaborari si realizari, cu turnee prin Europa si prin Statele Unite ale Americii.
Printre slagarele care l-au facut celebru se numara: „O lume minunata”, „Iubiti si cainii vagabonzi”, „Sus in deal”, „Maria”, „Vitezomanul Gica”. Nu putem uita nici despre cuplul muzical de succes pe care l-a format in anii ’90 cu cantareata originara din Republica Moldova, Anastasia Lazariuc.

Viata iubitului cantaret a fost presarata cu multe si intense povesti de dragoste. A fost casatorit cu Mihaela Constantinescu, a avut o relatie extraconjugala de mai multi ani alaturi de Anastasia Lazariuc, iar in ultimii 18 ani a trait alaturi de Simona Secrier (fosta membra a trupei Etno), cu care s-a si casatorit in 2017.

Dupa vestea trista a decesului, multe personalitati din lumea muzicii si nu numai si-au exprimat condoleantele:
– Horia Moculescu: „A disparut unul dintre cei mai colaborati baladeuri”
– Corina Chiriac: „Consider ca Mihai a avut vocatie de artist”
– Anastasia Lazariuc: „Sunt socata! Nu imi vine sa cred, nici nu stiu daca e adevarat..”
– Simona Secrier (sotia lui Mihai Constinescu): ”Iubirea ta este tatuata in inima mea! Drum lin, ingerul meu!”
– Dacian Ciolos: „Mihai Constinescu a presarat copilaria celor din generatia mea cu multe momente de bucurii… Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”
– Coiotu’ (Trooper): „Promit ca voi asculta muzica ta mereu. Drum bun, Maestre!”
– Adrian Enache: „Este un simbol pentru generatia noastra”
– Marius Teicu: „Era un om pe care te puteai baza”

Muzica usoara romaneasca a ramas mai saraca, dar Mihai Constantinescu va ramane in inimile noastre pentru totdeauna cu cantecele lui nemuritoare.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here