VIDEO Diego el Cigala, considerat cel mai mare cântăreţ de flamenco din lume, concertează pe 9 mai 2017 la Sala Palatului

Câştigătorul premiului Latin Grammy pentru cel mai bun album de tango, Diego el Cigala, una dintre vocile cele mai frumoase ale acestui gen muzical, Sinatra al genului flamenco, dar care totodată prilejuieste ascultătorilor săi o fascinantă incursiune în armoniile cubaneze, jazz, folk latino-american şi tango, va concerta la Bucureşti pe 9 mai 2017, la Sala Palatului.

diego-el-cigala-concert-2017-sala-palatului-bucuresti

Pasional, profund şi mândru de moştenirea muzicii gypsy spaniole, Diego el Cigala a câştigat două premii Grammy, a fost de cinci ori nominalizat la premiile Latin Grammy şi este considerat unul dintre cei mai inovatori artişti ai secolului.

Paco de Lucia descrie vocea lui Diego el Cigala ca fiind „una dintre cele mai frumoase voci de flamenco din timpurile noastre, o voce dulce care pluteşte deasupra lumii“.

Născut la Madrid, într-o familie de muzicieni flamenco de etnie rromă, el Cigala şi-a început cariera solo în anul 1997 şi doar patru ani mai târziu era nominalizat la premiul pentru „cel mai bun album de flamenco” cu „Corren Tiempos de Alegría”. Însă acesta era doar începutul unei uluitoare cariere muzicale, care avea să-l plaseze pe cel poreclit „creveta” de faimosul cântăreţ José Monje Cruz datorită staturii sale. Acesta observa însă că pasiunea transmisă prin cântecele lui Diego el Cigala este invers proporţională cu înălţimea sa.

Colaborarea cu legendarul pianist cubanez Bebo Valdés a dus la naşterea, în anul 2003, unui dublu CD, „Lágrimas Negras”, care a marcat o adevărată revoluţie a acestui gen şi i-a adus cântăreţului premiul Latin Grammy. Uimitor este faptul că, înainte de a înregistra acest album, el Cigala nu mai ascultase niciodată în viaţa sa muzica tradiţională cubaneză.

„Am făcut totul bazându-mă pe intuiţie. Bebo m-a încurajat spunandu-mi: ‘Tu cântă ca un ţigan adevărat, iar eu voi cânta ca un cubanez adevărat’! Aşa încât tot ce a trebuit să facem a fost să ne lăsăm purtaţi de inspiraţie“, a mărturisit el Cigala.

Albumul „Lágrimas Negras” l-a transformat pe cântăreţul spaniol într-o vedetă de talie internaţională şi a lansat unele dintre cele mai îndrăgite hituri din lumea ibero-americană.

Artist autentic, care ascultă doar sunetele muzicii izvorâte din propria creativitate şi le transformă în hituri internaâionale, el Cigala a mărturisit că nu a încercat niciodată să se inspire din muzica titanilor genului tango, precum Carlos Gardel sau Roberto Goyeneche.

„De ce aş încerca să cânt în felul lor? Aceştia sunt geniali în ceea ce fac. Ideea este să cânt tango aşa cum îl simt eu, izvorât din propria mea experienţă. Trebuie să laşi muzica din tine să te învăluie“, a mai spus acesta.

Biletele pentru concertul care va avea loc pe 9 mai 2017 la Sala Palatului din Bucureşti pot fi procurate de pe vreaubilet.ro şi vor avea preţuri ce vor varia în funcţie de categorie, de la 150 de lei (Categoria 2), la 200 de lei (Categoria 1) şi 250 de lei (Categoria VIP). Până pe 15 ianuarie, cumpărătorii Vreau Bilet vor beneficia de o reducere de sărbători de 20% din preţul biletelor la concertul lui Diego el Cigala.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here