VIDEO Yoko Ono, Bono și The Edge au dezvelit o tapiserie în amintirea lui John Lennon

Yoko Ono și membrii trupei U2, Bono și The Edge, au dezvelit o amplă tapiserie în amintirea lui John Lennon, care va rămâne instalată la New York, orașul care a vrut să-i aducă un omagiu la 29 iulie regretatului artist, relatează Agerpres.

tapiserie yellow submarine lennon

„Este o zi foarte fericită pentru familia noastră, în care John este recunoscut de orașul pe care l-a iubit atât de mult”, a spus Ono în timpul ceremoniei. „Să ne gândim la pace, să înfăptuim pacea. Împreună vom reuși”, a spus văduva lui Lennon.

Ceremonia a avut loc pe insula Ellis, la mică distanță de Statuia Libertății, care timp de mulți ani a fost poarta de intrare a imigranților în SUA. „Timp de mulți ani, insula Ellis a fost simbol al compasiunii Americii față de toți cei care au ajuns pe malurile sale”, a declarat secretarul general de Amnisty International, Salil Shetty.

Organizația a dispus confecționarea tapiseriei pentru a-i mulțumi lui Yoko Ono pentru că a permis înregistrarea versiunilor pieselor lui Lennon — Amnisty International obținând din drepturile vânzării lor 5 milioane de dolari.

Tapiseria a fost prezentată de Bono și The Edge, care alături de producătorul muzical Jimmy Iovine au donat-o fundației care gestionează insula Ellis și unde va rămâne expusă temporar până la 14 august. Tapiseria va putea fi vizionată permanent din anul 2016.

Opera de mari dimensiuni reprezintă insula Manhattan în chip de submarin galben pilotat de John Lennon și a fost creată de artistul ceh Peter Sis.

Orașul New York, din ordinul primarului Bill de Blasio, a declarat 29 iulie — Ziua lui John Lennon — în amintirea artistului care s-a instalat în Manhattan în 1971 și unde a locuit până la asasinarea lui în 1980.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here