Vila lui Sting din Toscana, renovată cu ajutorul mafiei

Vila pe care cântăreţul Sting o deţine în Toscana şi celebra Galerie Uffizi din Florenţa au fost renovate de companii bănuite că ar fi controlate de mafia napolitană, Camorra, a anunţat joi presa italiană.

StingCompaniile toscane GGF şi PDP Construction, controlate de Camorra, sunt acuzate că au pus în practică un sistem de facturi false în valoare de 10 milioane de dolari, graţie căruia au realizat o evaziune fiscală de 3 milioane de euro. Şase persoane au fost arestate, iar bunuri în valoare de 11,3 milioane de euro, conturi bancare, bunuri imobiliare şi acţiuni la diverse companii au fost puse sub sechestru, notează Mediafax.

Pe lista clienţilor – care nu erau la curent cu apartenenţa acestor companii – se află cântăreţul Sting, care are o vilă în Toscana, dar şi celebrul muzeu florentin Galeria Uffizi, hoteluri de lux, castele şi Hard Rock Cafe din Florenţa.

Cele două companii de construcţii sunt administrate de fapt de Giovanni Potenza, în vârstă de 61 de ani, membru al Camorrei, condamnat deja în 2007 pentru asociere cu grupări mafiote, potrivit cotidianului La Republica.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here