Virgil Ianţu îşi lansează noul proiect muzical pe 1 martie, într-un concert la Timişoara

Se spune că un artist nu poate renunţa niciodată la adevărata sa vocaţie, iar în cazul lui Virgil Ianţu teoria se confirmă.

Virgil IantuDupă aproape 14 ani de televiziune, Virgil Ianţu revine pe scenă cu un nou proiect muzical intitulat „Ieri şi Azi“, care este o colecţie inedită de piese româneşti cunoscute, o întoarcere în timp la melodii care au marcat mai multe generaţii de fani. Noul album va fi disponibil începând cu primăvara aceasta, lansarea programată pentru jumătatea lunii februarie fiind urmată de un concert exclusiv pe 1 martie, la Timişoara, prezentat de Trachisept.

“Acest album este o mică istorie a muzicii româneşti, o colecţie frumoasă care sper să placă. Nu are un public ţintă anume, este dedicat celor care iubesc muzica românească bună şi poate fi ascultat şi de către cei care preferă trupa SIMPLU, dar şi de cei care ascultau cu ani în urmă Nicu Alifantis” mărturiseşte Virgil Iantu care şi-a dedicat ultimii ani acestui proiect special ce se va materializa la jumătatea acestei luni cu lansarea unui prim material discografic.

Ieri şi Azi reprezintă o serie de piese româneşti, compuse în stiluri şi perioade de timp diferite, dar reunite acum într-un singur creuzet muzical mânuit de George Natsis şi Adrian Despot. Rezultatul este o colecţie desăvârşită de melodii swing, din care publicul a avut deja ocazia să asculte o mică parte încă de la finalul anului trecut, când radiourile româneşti au preluat primul single al albumului, Ce bine că eşti, piesa originală fiind interpretată de Nicu Alifantis. Acesta nu este singurul artist a cărui compoziţie a fost reorchestrata în stilul swing, în cuprinsul noului album regăsindu-se şi Timpuri Noi (Tanţa), Aura Urziceanu (Dor de viaţă), Loredana (Extravaganza), Direcţia 5 (Dacă ai şti), Ştefan Bănică (Găseşte-mi loc în inima ta), Simplu (Oare ştii), Viţa de vie (Praf de stele), Aurelian Andreescu (Dorul) şi Holograf (Vreau o minune).

“Sper ca acest album, atunci când se va lansa şi îl veţi asculta, să vă placă şi să ajungă exact acolo unde i-am stabilit eu destinaţia”.  Aceasta este dorinţa lui Virgil Iantu în ceea ce priveşte proiectul sau de suflet ce va fi disponibil în versiune electronică pe iTunes chiar la jumătatea acestei luni.

Întoarcerea la valori, emoţii şi lucruri simple reprezintă pentru fiecare dintre noi un pas important. La fel şi pentru Virgil Iantu, susţinut în demersurile sale de a se întoarce la muzica simplă, de bună calitate, de Trachisept, un produs natural pentru îngrijirea gâtului şi a corzilor vocale. Brandul îi va fi alături primăvara aceasta odată cu debutul turneului naţional de promovare a albumului Ieri şi Azi. Dacă fanii din Bucureşti au avut deja ocazia să vadă o mică parte din ceea ce înseamnă versiunea live a noului proiect muzical, e rândul publicului din ţară să-l redescopere pe Virgil Iantu, reîntors la prima sa iubire: muzica. Turneul va cuprinde mai multe oraşe, toate spectacolele urmând a se desfăşura în formulă extinsă, alături de muzicienii de la Bucharest Jazz Orchestra. Primul concert va avea loc pe 1 martie, la Filarmonica Banatului din Timişoara, oraşul natal al artistului, Sala Capitol, mai multe detalii despre celelalte concerte urmând a fi făcute publice în curând.

Biletele pentru show-ul din Timişoara vor fi disponibile începând de mâine, 8 februarie, pe www.Myticket.ro, la mai multe categorii de preţ în funcţie de distanţa faţă de scenă: 70, 90 şi 120 de lei, în zilele următoare acestea putând fi achiziţionate şi din reţeaua magazinelor Diverta.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here