Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane organizează expoziţia de fotografie „Tatăl și fiii“ – Francisc și Maria Mraz

Meda Popea Arts & Events anunţă o nouă expoziţie organizată de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAV). Intitulată “Tatăl și fiii”, expoziţia fotografului Francisc Mraz și a fiicei sale, Maria, are loc la Ceainăria Cărturești din strada Pictor Verona. Vernisaj: 14 septembrie 2015, ora 19.00.

Afis14sept

Francisc Mraz Ferko este profesor si fondator al școlii de fotografie Fotopoetica, iar Maria Mraz a fost inițiată fotografic de către prietenele sale Maria și Irina Buciu, absolvente ale școlii. Cei doi artiști expun pentru prima dată împreună fotografii relizate în ultimii doi ani.

Sorin Bejenaru, membru fondator A.N.A.V.: “Această preluare aparent indirectă a ‘meseriei’ de creator a fost și este un proces complex. Regăsim în ea atât doza de umor ce îl caracterizează pe profesorul Francisc Mraz, cât și bunătatea și încrederea cu care își girează elevii, care foarte curând îi devin camarazi, prieteni, sfătuitori”.

Maria și Francisc au convenit să-și cenzureze fără menajamente selecțiile, adoptând o severitate necesară, procesul fiind reciproc, multe dintre fotografiile tatălui fiind eliminate la reacția promptă a colegei mai tinere, a cărei titulatură de fiică a fost depășită, precum afirmă cu umor Francisc, de unde și titlul expoziției. Maria devine, astfel, “fiul” și duce mai departe învățăturile atât de subtile și universale despre bucuria creatorului. Francisc are, de fapt, mult mai mulți fii, deoarece elevii săi îi sunt și copii, și colegi în același timp.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here