„Autoportretul unei fete cuminți“ intră în competiție la Mostra Internacional de Cinema Sao Paulo

Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, “Autoportretul unei fete cuminți” va avea premiera în America de Sud. Pelicula a fost inclusă în selecția celei de-a 39-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la São Paulo, Mostra Internacional de Cinema.

Autoportretul unei fete cumintiPrestigiosul eveniment cinematografic din Brazilia va debuta luna viitoare și se va desfășura în perioada 22 Octombrie- 4 Noiembrie.

Tot în octombrie, filmul va fi prezentat la Indie Cork Film Festival din Irlanda. Evenimentul, dedicat producțiilor muzicale și cinematografice independente, se va desfășura în perioada 4-11 Octombrie.

Luna viitoare “Autoportretul unei fete cuminți” va participa și în competiția oficială a festivalului CineEast din Luxemburg (8-25 Octombrie) ajuns la cea de-a 8-a ediție.

În România filmul a fost lansat la sfârșitul săptămânii trecute în cinematografe și poate fi văzut în peste 20 de orașe din țară.

“Autoportretul unei fete cuminți” a avut premiera mondială la începutul anului în cadrul Festivalului Internaț ional de Film de la Rotterdam. În plus, filmul a câștigat Marele Premiu la festivalul“Crossing Europe” din Linz-Austria, premiul pentru cea mai bună regie dar și premiul publicului la Bucharest IFF precum și premiul publicului la Festivalul Filmului European de la București.

“Autoportretul unei fete cuminți” spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o “familie bună”. Personajul, intrepretat de actrița de teatru Elena Popa, își petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuțiile cu cei doi prieteni apropiați, Alex (Andrei Enache) și Michelle (Iris Spiridon), și întâlnirile – rare, dar mult așteptate – cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relație amoroasă. După mutarea părinților, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din București și se hotărăște să-și ia un câine – dorința ei din copilărie.

Din distribuție fac parte actorii Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, părinții regizoarei, Dan & Magdalena Lungu și producătoarea Anca Puiu.

Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu, imaginea Silviu Stavilă, sunetul Vlad Voinescu și Filip Mureșan, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu. Producătorii lungmetrajului sunt Anca Puiu – casa de producție Mandragora – și Ana Lungu.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here