Celebrul trio italian IL VOLO va concerta pentru prima data în România

IL VOLO, cel mai cunoscut trio Italian din lume, va ajunge pentru pentru prima data pe o scena din România.


Concertul celor trei italieni va avea loc pe data de 15 iulie 2020 la Sala Palatului din Bucureşti. Aceştia vor prezenta ,,The best of 10 years’’ – un spectacol care a obţinut cele mai bune rezultate din extraordinara lor carieră de 10 ani.

 

 

 

 

 

 

 

Concertul face parte dintr-un turneu mondial – un omagiu a trei artişti unici al căror talent se extinde dincolo de graniţele italiene şi care au vândut milioane de albume, cucerit topurile mondiale.

Turneul ,,10 years’’ a început în septembrie 2019 cu un grandios concert la Arena di Verona şi va continua în America Latină – din Mexic până în Brazilia.

Din 2009, cei trei muzicieni au susţinut peste 300 de concerte în 210 oraşe de pe trei continente. Au cântat în cele mai prestigioase săli, precum Royal Albert Hall, Radio City Music Hall din New York, Arena di Verona în Italia. Peste 2 milioane de spectatori au participat la concertele lor.

Sunt aplaudaţi în întrega lume pentru farmecul lor, iar vocile si abilităţile lor muzicale unice au fost comparate cu cele ale celor mai mari interpreţi clasici. Nu este întâmplător faptul că sunt numiţi ,,băieţii cu voci îngereşti’’ şi că sunt desemnaţi moştenitori ai celor trei tenori.

In urma cu 10 ani tanarul grup Il Volo a inceput sa raspandeasca frumuseţea muzicii clasice a operei tradiţionale şi a belcanto-lui italian în întrega lume, dorind să arate continuitatea muzicii clasice şi să atragă tinerii spre ea.

Gianluca Ginoble, Ignazio Boschetto şi Piero Barone şi-au început cariera la vârsta de 14 ani când au apărut într-o emisiune TV. Producătorul ii aduce impreuna într-un trio şi le dă numele inspirat Il Volo. Datorită talentului lor uimitor, aceştia ajung sa imparta scena cu mari cântăreţi precum Barbra Streisand, Bono, Carlos Santana, Eros Ramazzoti. Sunt singurii interpreţi italieni invitaţi să participe la „We Are The World For Haiti” în 2010, alaturi de 80 de vedete mondiale.

Au lansat cinci albume de studio cu statut de platină şi au două nominalizări la Grammy.

Cu proiectul lor ,,Notte Magica – un omagiu adus celor trei tenori’’, îşi aduc un omagiu inspiraţiilor lor Carreras – Domingo – Pavarotti, iar în 2016 şi 2017 merg într-un turneu mondial cu un success fără precedent. Concertul lor de deschidere de la Florenţa este susţinut chiar de Placido Domingo şi a fost difuzat în 500 de cinematografe din Italia şi din întrega lume.

Ultimul album IL VOLO – Musica, cu melodia Musica Che Resta, care a cucerit în acest an publicul festivalului Sanremo, este încă o dovadă a succesului celor trei cantareti. Albumul lor se află în Top 10 cele mai vândute albume de pe iTunes în 14 ţări, fiind al doilea cel mai bine vândut album în Japonia, după Bohemian Rhapsody.

Favorit al Papei Francis, trio-ul a fost invitat, la începutul anului 2019, să participle la cea de-a XXVI-a Ziua Mondială a Tineretului din Panama; aici au cântat Ave Maria pentru un public de peste un million de spectatori.

Concertul lui Il Volo va avea loc pe 15 iulie 2020, la Sala Palatului din Bucureşti. Biletele sunt disponibile la vânzare începând cu 18 decembrie 2019, în reţeaua Eventim, precum şi online pe Eventim.ro

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here