De ce a murit Elvis, la doar 42 de ani

Născut pe 8 ianuarie 1935, în Tupelo, Mississippi, cantăretul şi actorul american Elvis Aaron Presley a avut o viaţă pe cât de tumultoasă pe atât de scurtă, murind la doar 42 de ani, în reşedinţa sa din Graceland.

Elvis PresleyCauza morţii sale se pare că ar fi fost mulţimea de medicamente administrate de doctorul său grec, George Nichopoulos, care ar fi mărturisit acest lucru chiar înainte să moară, la vârstă de 88 de ani. Din cauza numărului extrem de mare de medicamente pe care le lua, Elvis ajunsese să cantărească în jur de130 de kg în ultimii ani de viaţă, în care abia se mai ţinea pe picioare.

Conform publicaţiei americane “National Enquirer”, în 2016, aflat în faţa morţii, doctorul ar fi declarat că a fost măcinat de vina morţii regelui rock întreaga viaţă, deşi în momentul tragediei, pe 16 august 1977, George Nichopoulos a declarat că îi administrase starului doar vitamine. În urma autopsiei, legiştii au găsit nu mai puţin de 14 substanţe periculoase în corpul lui Elvis, de la codeină şi valium pană la nembutal, butabarbital sau chiar morfină. Totuşi, aflat pe patul de moarte, doctorul grec ar fi afirmat că l-a ucis pe cantăret în mod indirect, administrându-i sumedenia de pastile, despre care bănuia că îi vor provoca moartea mai devreme sau mai târziu.

Relaţia dintre Elvis şi doctorul său a început în 1937, din cauza unor dureri de spate pe care ,,regele’’ le-a acuzat în timpul unor filmări. Ca urmare doctorul grec i-a administrat nişte pastile care l-au scăpat pe star de dureri imediat, acest lucru determinându-l să îl numească pe Nichopoulos drept doctor personal. În ultimii ani de viaţă se pare că Elvis suferea de dureri reumatice, hipertensiune, intestin iritabil, glaucom şi constipaţie, boli din cauza cărora trebuia să ia foarte multe medicamente.

În scurta sa viaţă, Elvis a lansat 64 de albume muzicale, însumând aproximativ 150 de melodii şi a jucat în 31 de filme. Printre cele mai cunoscute hituri ale sale se numără Love Me Tender, Suspicious Minds, Jailhouse Rock, Heartbreak Hotel sau Hound Dog. Pentru întreaga sa carieră el a primit sute de discuri de platină şi aur, 14 nominalizări la premiile Grammy (3 câştigate), în timp ce, după moartea sa, acesta a reuşit o performantă unică, fiind inclus în Rock-and-Roll Hall of Fame, Country Music Hall of Fame şi Gospel Music Hall of Fame.

Mai mult, poşta americană a emis un timbru poştal cu imaginea starului, iar în zilele noastre există chiar şi un slot online, intitulat Elvis The King Lives, slot care face parte din pachetul de bonusuri la Vlad Cazino.

Mai puţin cunoscute sunt actele de caritate care obişnuia să le facă starul în permanenţă, plătind facturile şi datoriile multor cunoscuţi sau chiar necunoscuţi, cumparandu-le case sau maşini şi, nu în ultimul rând, donând câte o mie de dolari lunar fiecărui chitarist din Memphis.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here